Champignon Taartje

Champignon Taartje
Ingrediënten: 15 gram porchini paddenstoelen, 4 vellen bladerdeeg, 1 ui, 1 kipfilet, zout, peper, 150 gram champignons, 200 ml melk, 125 ml sour cream, 1 ei,

Week 15 gram porchini paddenstoelen in warm water. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi 4 vellen bladerdeeg. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui tot het glazig is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet (bestrooit met zout en peper) toe en bak dit bruin. Voeg 150 gram in plakjes gesneden champignons en de de geweekte porcini toe en bak dit mee tot de champignons zacht zijn. Voeg vervolgens 200 ml melk en 125 ml sour cream toe. Breng eventueel op smaak met wat zout. Breng dit kort aan de kook. Vul 4 ovenschaaltjes met het champignonmengsel. Kluts 1 ei. Smeer wat geklutst ei op de rand van de ovenschaaltjes. Bedek de ovenschaaltjes met het bladerdeeg. Bestrijk de bladerdeeg met het ei. Zet de ovenschaaltjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. De champignon taartjes zijn dan klaar. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat