Kipsaté Taartjes

Kipsaté Taartjes

Kipsaté Taartjes
De satétaart kwam onlangs ook voorbij in mijn ‘wat at ik vorige jaren’-lijstje. Het leek me leuk om het opnieuw te maken, maar dan net even anders. Nu gewoon met zelfgemaakte satésaus bijvoorbeeld.

Ingrediënten: 4 vellen bladerdeeg, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1/2 rode paprika, 1 kleine kipfilet, 75 gram champignons, 1 handje taugé, 2 flinke eetlepels pindakaas, scheutje chilisaus, scheutje ketjap manis, scheutje melk, klein scheutje citroensap, zout, 2 eieren,

Aantal taartjes: 4

Ontdooi 4 vellen bladerdeeg, Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en 1/2 in kleine blokjes gesneden paprika tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak tot de kipfilet wit is. Voeg 75 gram fijngesneden champignons en een handje taugé toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg vervolgens 2 flinke eetlepels pindakaas, een scheutje chilisaus, een scheutje ketjap manis, een scheutje melk en een klein scheutje citroensap toe. Roer tot dit een saus is geworden. Breng op smaak met een beetje zout.

Bekleed 4 ovenschaaltjes elk met een vel bladerdeeg. Kluts 2 eieren. Verdeel de kipsaté over de bakjes. Verdeel daarna het geklutste ei over de schaaltjes. Zet de ovenschaaltjes 20 minuten in de voorverwarmde Airfryer op 180 graden. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top