Indisch Pasteitje

Indisch Pasteitje

Indisch Pasteitje
Dit recept kwam weer eens naar boven doordat iemand er op zocht. Ik kreeg er gelijk zin in. Het recept heb ik een beetje aangepast. Geen glasvermicelli, maar zo’n klein pakje instant noodles (zonder de kruiden) en geen gemberpoeder maar echte gember. Daarnaast deed ik het in de Airfryer. Alleen passen daar niet 10 van die bladerdeegflapjes tegelijk in, dus even in batches gedaan (1x vier en 2x drie).

Ingrediënten: 1 pakje yumyum instant-noodles, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, 1 schijfje gember, 1 theelepel sambal, 1 theelepel trassi, 1 theelepel korianderpoeder, peper, 1 kipfilet, 1 potje doperwten met worteltjes, 1 eetlepel ketjap manis, 1/2 eetlepel oestersaus, 1 pak bladerdeeg (10 vellen),

Aantal pasteitjes: 10

Maak een paar uur van te voren de vulling van de pasteitjes klaar. Week de yumyum noodles (zonder de extra kruiden) in kokend water. Bak 1 gesnipperd uitje met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 fijngehakt schijfje gember, 1 theelepel sambal, 1 theelepel trassi, 1 theelepel korianderpoeder en een beetje peper. Bak tot de ui zacht is. Voeg 1 fijngesneden kipfilet toe. Bak tot de kipfilet bruin is. Voeg vervolgens 1 potje doperwten met wortels toe. Roer even door. Voeg 1 eetlepel ketjap manis, 1/2 eetlepel oestersaus en de noodles toe. Roer even door. Laat de vulling goed afkoelen.

Verwarm de Airfryer voor, 5 minuten op 200 graden. Ontdooi 10 vellen bladerdeeg. Verdeel de vulling over de vellen bladerdeeg en vouw het bladerdeeg dicht. Druk de randen dicht met een vorkje zodat het goed dicht zit. Leg de pasteitjes in de pan van de Airfryer. Zet de Airfryer aan op 200 graden en 20 minuten. Lekker met chilisaus. Eet smakelijk!

0
(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top