Champignon Taartje

Champignon Taartje

Champignon Taartje

Ingrediënten: 15 gram porchini paddenstoelen, 4 vellen bladerdeeg, 1 ui, 1 kipfilet, zout, peper, 150 gram champignons, 200 ml melk, 125 ml sour cream, 1 ei,

Week 15 gram porchini paddenstoelen in warm water. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi 4 vellen bladerdeeg. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui tot het glazig is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet (bestrooit met zout en peper) toe en bak dit bruin. Voeg 150 gram in plakjes gesneden champignons en de de geweekte porcini toe en bak dit mee tot de champignons zacht zijn. Voeg vervolgens 200 ml melk en 125 ml sour cream toe. Breng eventueel op smaak met wat zout. Breng dit kort aan de kook. Vul 4 ovenschaaltjes met het champignonmengsel. Kluts 1 ei. Smeer wat geklutst ei op de rand van de ovenschaaltjes. Bedek de ovenschaaltjes met het bladerdeeg. Bestrijk de bladerdeeg met het ei. Zet de ovenschaaltjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. De champignon taartjes zijn dan klaar. Eet smakelijk!

0
(19 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top