Over & Contact

half brutsellog logoLeuk dat je langskomt op Brutsellog! Brutsellog een blog over eten, om precies te zijn wat ik dagelijks ’s avonds op tafel zet en allerlei dingen die met food te maken hebben op Brutsellog Culistyle. Brutsellog’s kleine zusje LilleDame houdt zich bezig met de rest wat ik leuk en waar ik blij van word.

Brutsellog is in augustus 2005 begonnen met wat ik dagelijks eet, eigenlijk gewoon om te ontdekken wat de mogelijkheden van bloggen was. Eten is iets wat je dagelijks doet, maar wat je snel weer vergeet.Ronald Giphart heeft me destijds, door een quote op tv, geïnspireerd om foto’s te gaan maken van het eten. Brutsellog heeft dan ook mijn eigen persoonlijke eetdagboek. Daarna kwam Brutsellog Culistyle erbij niet met gerechten maar wel met kookboeken, kookmagazines, keukenspullen en nog meer. LilleDame is er pas bij gekomen vol lifestyle dingen. Maar wat is lifestyle dan, eigenlijk alles wat ik leuk vind en waar ik blij van word! Geen dingen die niet foodgerelateerd zijn en dus ook totaal iets anders is dan LilleDame’s grote zus Brutsellog. Dingen zoals heel goed boek, leuke gadgets en fijne verwenproducten en dat zie je allemaal op LilleDame.

Waarom Brutsellog eigenlijk Brutsellog heet? Brutsellog is afgeleid van ‘brutselen’ wat zoiets betekent als zonder veel gedoe in de keuken iets lekkers bereiden. Log is natuurlijk afgeleid van weblog. Brutselen en weblog gecombineerd werd dus Brutsellog. Al sinds augustus 2005

Brutsellog wordt nog altijd door mij alleen geschreven met technische hulp van mijn vriend. Wat begon als een experiment is nu een leuke, uit de hand gelopen hobby die al veel leuks op mijn pad heeft gebracht, waar ik erg blij mee ben!

Natuurlijk blijf ik nog steeds op zoek naar leuke, nieuwe mogelijkheden! Heb je een idee, een leuk product of iets anders? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen!

Anja van Heiningen

Per mail is Brutsellog bereikbaar op mail[at]brutsellog.nl (vervang [at] door @ ).

Journalist, pers of marketing? Wil je meer over de mogelijkheden op Brutsellog weten? Klik hier voor meer informatie!

(2.098 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

117 gedachten over “Over & Contact”

 1. Ik ben een rasechte Maastrichtse die 30 jaar geleden naar Frankrijk is geëmigreerd ; toevallig kwam ik op deze site terecht ; geweldige site, proficiat, ik maak nu geregeld jullie recepten voor mijn (franse) man en kinderen : ze SMULLEN ! Bedankt !!

 2. hoi ik ben tom broekmeijer ik ben 15 jaar en doe de koks opleiding.
  ik kijk vaak na jullie programmas en zie vaak leuke recepten maar kan ze nergens meer terug vinden. ik zag vandaag 9 oktober weer een leuk recepte met die lam ma kan die ook nergens vinden. zou u messchien dat recepte willen opsturen ia de mail?

  gr v tom

 3. Hoi Tom,

  Volgens mij zoek je recepten van het programma Born 2 Cook. Deze hebben een hele tijd op de site van NET 5 gestaan maar na vernieuwing van de site hebben ze dat er niet meer opgezet. Als het van Ramon Beuk is kan je misschien kijken op de site van de Telegraaf of op zijn eigen site.

  Gr. Anja

 4. Dag,

  Ik zie op uw site een vraag van een lezeres die heel graag het dieet van De Afvallers XXL wil hebben. Dat is inmiddels verschenen: De Afvallers XXL, dé succesformule voor een gezond gewicht van Yneke Vocking. Is het misschien mogelijk dat op de site te vermelden? Ik kan een cover aanleveren.

  vriendelijke groet,

  Mariël Croon uitgeverij Thoeris

 5. Ik was op zoek naar taart zonder eiëren en heb hartige taart met artisjok
  en gerookte kip geprint maar de eiëren laat ik er uit en ben reuze
  beniewd of dat lukt.

  1. Ik ben benieuwd of het lukt zonder eieren. Eieren hebben in deze taart meer een bindeffect. Zonder de eieren bindt de kookroom niet… Maar wie weet is er een andere oplossing om de ‘saus’ te binden zonder eieren.

 6. Ik (een vegetarische expat in Portugal) hoorde Mevr. A.H. op de radio en wil haar wat leessuggesties doen m.b.t. het onderwerp ‘religie’ ……, zoals ‘Humanity’s Extraterrestrial Origins’- van Prof.Dr.Horn. Zou ik een privé emailadres kunnen krijgen …………. Het zal haar zeer interesseren wat ik verder nog te melden heb ……… Dank u.
  DCH
  PS Dr.Horn doceerde als hoogleraar gedurende 17 jaar het Darwinisme en was er toen achter dat het evolutieverhaal voor de aarde NIET opging. Toen begon zijn zoektocht ………………

 7. mijne heren,

  ik reageer op uw beschrijving bij Het Kookboek van Tip Culinair.
  Hierin schrijft dat ‘het niet mag missen in je boekenkast’. ‘Missen’ moet ‘ontbreken’ zijn.

  Vriendelijke groet,

  e. van de weg

 8. Hallo allemaal, via google kwam ik op deze site. Ik ben namelijk mijn exemplaar van brood en banket (2007 special) kwijtgeraakt. Heeft iemand die voor mij liggen of weet iemand of die nog te bestellen is?

  ALVAST bedankt voor jullie reacties. Groeten Odette

 9. Geachte heer Den Blijker,
  Veelvuldig uw programma’s met plezier bekeken. Vooral de waarden en normen hantering spreekt mij erg aan. Lekker ouderwets maar wel duidelijk en netjes. Wat mij verbaasde in de aflevering van afgelopen zondag 13-09-09 uit Den Helder is het volgende. U was bezig vanuit een enorme grote pot zout enkele vissen te marineren. Handje over de vis handje in de pot, bah. Ik ben daar erg van geschrokken want dit vind ik vies. Kruisbesmetting is toch heel erg bekend bij het bereiden van eten en de gevolgen daarvan. Dat had ik van u nou juist niet gedacht vandaar dat ik dit toch even kenbaar wil maken. Groetjes Paulina Mommaas

 10. Beste Paulina en Hans,

  Helaas zal Herman den Blijker zelf geen antwoord geven op de vragen. Brutsellog publiceert alleen stukjes over zijn programma’s maar heeft geen contact met Herman zelf.

  Gr. Anja

 11. Goedemiddag,
  Graag zou ik van u willen weten hoe ik bij de recepten kan komen van: “Ik kom bij je eten”.
  Met namde die van Berget en Derek Ogilvie.
  Bij voorbaat dank,
  vriendelijke groeten,
  Steffie van den Brink.

 12. Greeneyedlady :Ik ben op zoek naar TIP Vakblad voor thuis nr. 1 van oktober 1977. Heeft iemand dit misschien te koop? Ik zou het heel graag willen overnemen.

  Ik vergat nog iets… Mocht je TIP Vakblad voor thuis nr. 1 voor mij hebben (en ik hoop van harte dat iemand ‘m voor mij heeft): Ik ben te vinden op Marktplaats en Marktplaza, ik heb daar namelijk ‘gezocht’ advertenties staan voor TIP nr. 1 van oktober 1977. Je kunt mij dus op die manier makkelijk bereiken. Alvast bedankt!

 13. Dit is werkelijk mijn favoriete recepten-site. Vooral door de echte foto’s, niet zo opgesmukt als in een receptenboek maar gewoon echt, zodat je kan zien wat je gaat maken. Ik haal hier regelmatig heerlijke recepten vandaan, en de maaltijden zijn in mijn gezin meestal een groot succes. Brutsellog is echt een fantastische site en dat wou ik even kwijt. Voor 2010 de allerbeste wensen, en dat we maar weer heel veel van je heerlijke logs mogen genieten!

  Gr, Joke

 14. Greeneyedlady :

  Greeneyedlady :Ik ben op zoek naar TIP Vakblad voor thuis nr. 1 van oktober 1977. Heeft iemand dit misschien te koop? Ik zou het heel graag willen overnemen.

  Ik vergat nog iets… Mocht je TIP Vakblad voor thuis nr. 1 voor mij hebben (en ik hoop van harte dat iemand ‘m voor mij heeft): Ik ben te vinden op Marktplaats en Marktplaza, ik heb daar namelijk ‘gezocht’ advertenties staan voor TIP nr. 1 van oktober 1977. Je kunt mij dus op die manier makkelijk bereiken. Alvast bedankt!

  Ik heb ‘m! Jippie 🙂

 15. In een van jullie recepten (Banaan Butterscotch Cake) wordt bicarbonaat gebruikt. Waar kan ik soda-bicarbonaat kopen?
  Ik ken ‘baking soda’ al jaren, uit de tijd dat ik veel in Ierland kwam. Ik nam het dan mee naar huis omdat ik het hier niet kon krijgen. Ik heb gisteren, vanwege jullie recept, in twee supermarkten gekeken maar helaas… Graag een tip waar bicarbonaat te verkrijgen is. Alvast bedankt.

 16. Greeneyedlady :In een van jullie recepten (Banaan Butterscotch Cake) wordt bicarbonaat gebruikt. Waar kan ik soda-bicarbonaat kopen?Ik ken ‘baking soda’ al jaren, uit de tijd dat ik veel in Ierland kwam. Ik nam het dan mee naar huis omdat ik het hier niet kon krijgen. Ik heb gisteren, vanwege jullie recept, in twee supermarkten gekeken maar helaas… Graag een tip waar bicarbonaat te verkrijgen is. Alvast bedankt.

  Ik heb gisteren op het internet gezocht naar bicarbonaat (baking soda, ook wel ‘bread soda’ genoemd in Ierland). Na een paar keer Googlelen vond ik zowaar een site die me niet alleen vertelde wat het was, maar ook waar het te verkrijgen is in Nederland: Het heet officieel ‘natriumbicarbonaat’ en is te verkrijgen bij de drogist (en dus niet in de supermarkt, zoals ik in de Engelssprekende landen gewend ben). Onze plaatselijke drogist hier in het dorp had het op voorraad en verkoopt het los, € 0,45 per 100 gram.
  Dat wordt niet alleen Banaan Butterscotch Cake bakken vandaag maar ook Irish Soda Bread bakken later deze week!

  Ik hoop dit ook anderen helpt die baking soda zoeken in Nederland.

  1. Bakpoeder is toch wel wat anders dan bicarbonaat. Bicarbonaat is net als baking soda (dubbelzure soda) veel sterker als rijsmiddel in cakes. Bicarbonaat is gewoon in de Belgische supermarkt, net als verse gist trouwens, te koop. Hier in Nederland moet je het echt bij de drogist/ apotheker of natuurvoedingzaak gaan. Het wordt daar ook in grote bussen verkocht in tegenstelling tot de kleine zakjes bakpoeder in de Nederlandse supermarkten

   Gr. Anja

 17. Goedemiddag.

  Graag breng ik het Whisky Festival Noord Nederland onder jullie aandacht.
  Dit evenement zal plaats vinden op 26, 27 en 28 maart a.s. in de der Aakerk
  in het centrum van Groningen.
  De hele whiskyimport van Nederland zal zich hier presenteren met ruim 35
  standhouders en 3500 te verwachten gasten.
  Er wordt veel aandacht besteed aan de beginnende whiskydrinker.
  Door middel van het Kenniscentrum WFNN, whiskywandelingen en masterclasses
  voor deze nieuwe doelgroep willen we hen een antwoord geven op de vele vragen.
  Alle informatie hierover staat op de site http://www.wfnn.nl.
  Er zijn veel buitenlandse whiskymakers aanwezig. Ze komen o.a. uit Japan,
  Amerika, Zwitserland, Nederland en natuurlijk uit de meer bekende whiskylanden
  Schotland. Ierland en Amerika.
  Op het festival is op culinair gebied ook van alles te beleven. Zo kookt topkok
  Maurice Maas van restaurant Zus met whisky absolute hoogstandjes.
  Tevens geven Helen Arthur en Martine Noet masterclasses met gerechtjes
  in combinatie met nu eens niet bijbehorende wijn maar met whisky.
  Kortom op culinair gebied een absolute must go.
  Is het leuk dit evenement op uw site te plaatsen?
  We kunnen u als bedankje twee kaarten beschikbaar stellen voor een bezoek
  aan het fesitval op zondagmiddag 28 maart.

  Een culinaire en proostende groet uit Groningen.

  Albert Heidema.
  Pr & communicatie WFNN.
  Registervinoloog van de Wijnacademie.
  http://www.wijnenwhiskyetc.nl

 18. De officiële Enkele Reis Paradijs Hyves

  Enkele Reis Paradijs, vanaf dinsdag 9 februari bij RTL 4
  Negen koks staan met hun koffer klaar op Schiphol. Herman biedt ze een enkele reis paradijs aan, wat wil zeggen dat de beste kok, met het juiste managementtalent, als chefkok aan de slag mag bij de nieuwe Beachclub van Papagayo Beach Resort op Curaçao. Dit betekent dat hij de rest van zijn leven mag vertoeven in dit aardse paradijs.

 19. Ik had zo”n heerlijk recept van Noodles met kip ,peultjes en tauge. Het is van 6 augustus 2009 . Ik ben het kwijtgeraakt ,wat ik erg jammer vind . Wie helpt ??
  Groeten E Sprenkeling-vaes

 20. @Els Sprenkeling

  Ik zag vandaag pas het bericht op Brutsellog. Fijn dat u een datum heeft, zo heb ik het recept makkelijk terug kunnen vinden.

  Dit is de link naar het recept:
  http://www.brutsellog.nl/2009/08/06/noodles-met-kip-peultjes-en-tauge/

  In de balk aan de zijkant, ergens in het midden kunt u zoeken in het archief van Brutsellog per maand. Het kopje in de zijbalk heet archief en daar kunt u de maanden selecteren als u er op klikt.

  Leuk om te horen dat u het recept lekker vindt!

 21. Ten eerste wil ik jullie complementeren met deze schitterende site. ongelofelijk wat een werk zit hier in en wat een heerlijke recepten staan er op. Jullie staan meteen bij mij favorieten. Vanavond had ik haast want ik moest nog hardlopen dus ik zocht een makkelijk recept en heb Simpele Macaroni a la Michel gemaakt heerlijk, heb alleen de tomaten puree vervangen voor verse tomaten met olijfolie en basilicum knoflook en peper (ff gestampt en gepureerd) Heerlijk!!

  Ga zo door!!

  Erik

 22. Hallo,
  Mijn vriend en ik zijn gek op Grieks. Heb je toevallig makkelijke recepten?

  Je hebt echt een hele leuke site met makkelijke gerechten en prachtige foto’s! Ik hoop nog veel leuke en lekkere recepten te kunnen proberen!

  1. Volgens mij heb ik nog geen Griekse recepten op de site, mijn vriend houdt er namelijk niet zo van. Maar misschien gaat het me lukken om het op tafel te zetten 🙂

 23. Ik ben op zoek naar een recept uit de Tip van rond 1980. Kan een aantal jaren eerder of later zijn. Het stond vermeld onder het kopje “Succes-recepten van Tiplezeressen”.Het gaat om een eenpansgerecht met als ingredienten o.a. ham, aardappelen,ei, kaas en iets van room, weet het niet meer zeker. Het recept wordt in lagen opgebouwd en daarna in de oven. Toen de kinderen jong waren, waren ze er gek op, en nu vraagt er eentje om het nog eens te maken. Ik heb helaas 2 jaar geleden bij een verhuizing alle Tips weggedaan.
  Wie kan mij helpen?
  Frances.

 24. Ten eerste wil ik jullie complementeren met deze schitterende site. ongelofelijk wat een werk zit hier in en wat een heerlijke recepten staan er op.heb een vraagje,hoe kan ik zo’n recept printen. gr hansa

  1. Dank je voor het compliment! De print optie hebben we er uit gehaald omdat het niet goed werkte. Het slimste us de tekst te kopiëren naar een wordbestandje, zo kan je ook kiezen of je er een foto bij wilt afdrukken of niet (scheelt weer inkt).

   Groetjes Anja

 25. Complimenten voor deze prachtige site !!!
  Staat onder mijn favorieten en ga mijn dochter die nog wat meer kook- inspiratie en ervaring
  nodig heeft hier op wijzen……
  Succes en veel kookplezier in je nieuwe keuken.

 26. Heerlijk om hier door te ‘neuzen’, je krijgt meteen zin om aan de slag te gaan met de heerlijke recepten 🙂
  De site is uitgebreid, overzichtelijk, duidelijk en aangenaam om naar te kijken en staat aan de top van mijn favorieten! Keep up the good work!

 27. Via de site van Matthijs Vrieze hier terechtgekomen en ik kijk gewoon m’n ogen uit! Wat een geweldige site met vooral veel heerlijke recepten. Ideaal voor een verzamelaar zoals ik!
  groetjes,
  Wanda

 28. ik houd pers.niet van spinazie.
  maar wel van pannenkoek gevuld met de3kleuren paprika’s ,ui en champignons er door en dan, uitgebakken spekjes geitenkaas of schapen kaas er op met plakjes salami boven op.

  p.s. pannenkoek gevuld is; de paprika;s en de ui roeren. door het beslag.

  1. @Sels Anny,

   Om welke wedstrijd gaat het in welk magazine? Dit is namelijk alleen een blog en ik schrijf over magazines ed. maar over de Ducros wedstrijd weet ik eigenlijk niks.

   Gr. Anja

 29. Onderwerp: ORANJESNIPPERS

  Dag allemaal,

  Kan iemand mij misschien vertellen waar je tegenwoordig ‘oranjesnippers’ koopt? Vroeger was het niet zo’n probleem maar het lukt mij nu niet meer om een winkel te vinden die ze heeft, zelfs niet nu de kerst in aantocht is.

  Met Sinterklaas heb ik bijvoorbeeld een heel ouderwets, maar ontzettend lekker vruchtenbrood gebakken (heerlijk bij een kop warme chocolademelk), maar ik heb de oranjesnippers die in het recept genoemd worden weg moeten laten omdat ik ze nergens kan krijgen.

  ’t Lijkt wel of ik op het moment alleen maar recepten met oranjesnippers tegenkom 🙂 maar dat heeft ongetwijfeld met de tijd van het jaar te maken.

  Ik ben heel benieuwd of iemand mij kan vertellen waar je tegenwoordig oranjesnippers koopt. Alvast bedankt.

  1. Zou het misschien te koop zijn bij natuurvoedingswinkels? Als ik via google zoek kom ik de natuurwinkels als eerste tegen …

   Bij de supermarkt heb ik het eigenlijk nooit gezien.

   Gr. Anja

   1. Hi Anja,

    Bedankt voor je reactie. De natuurvoedingswinkel waar ik kom heeft het niet, maar mogelijk anderen wel, dus het is het proberen waard.

    Ik kreeg vandaag via een andere site de tip om het bij de notenkraam op de markt te proberen omdat degene die mij de tip gaf ze daar haalt. Helaas is haar notenbar veel te ver bij mij vandaan :-), maar ik ga het zeker hier in de buurt op de markten proberen want daar had ik nog niet aan gedacht. Ook kreeg ik een tip over een webwinkel die oranjesnippers verkoopt: http://www.notenhoek.nl

 30. Vraagje,

  Vorig jaar of het jaar ervoor weet ik niet meer, maakte Rudolph van Veen een vegetarische thaise salade met ik geloof of avocado of mango hij was ontzettend lekker. Maar ik heb het recept niet meer.
  Heeft iemand het recept misschien.
  Alvast bedankt

  vera

 31. hallo ik heb je site gelezen en ik vindt het heel interresant mijn vraag is kun je dit ook in een halogeen oven doen?of heb je misschien er recepten over die makkelijk zijn klaar te maken.
  mvg mina

 32. hallo anja

  ik googelde gisteren macaroni met kookroom en ik kwam op brutsellog terecht!WOW!! ik ben begonnen met lezen,en ik kon niet meer stoppen,wat een heerlijke recepten,leuke recencies over restaurants,lunchrooms,cafetaria’s noem het maar op
  enig om te lezen,volmonding zeg ik JA!!IK BEN FAN!!je staat dan vanaf nu ook onder mijn favorieten!!dank je wel dat jij al je eetgenot,met ons wilt delen!en vanaaf hier de macaroni met kookroom!!ala anja!hihi

 33. Ha Anja,

  Toevallig op je site terecht gekomen maar kom hier zeker vaker terug. Wat een leuke recepten niet te moeilijk. Leuke originele gerechten en met foto spreekt toch altijd meer aan.

 34. een super site van jullie. door het zoeken voor de graden van me hete lucht oven kwam ik bij jullie terecht. maar ik heb een officina star hete lucht oven en die gaat maar tot stand 5. kan ik toch gewoon jullie standen aan houden.
  groetjes ilona

 35. Wat is er gebeurd met de TIP Culinair pagina’s op Brutsellog? Ik kan ze nergens meer vinden.

  Als ik in de rechterkolom op een van de links naar een TIP Culinair bericht klik, kom ik uit bij ‘Flow’. Is de TIP Culinair rubriek op Brutsellog soms voorgoed verdwenen? Zou jammer zijn als dit inderdaad zo was, want het bood een prima service voor de vele mensen die op zoek zijn naar een oud TIP recept.

 36. Wat bizar… Nu is de pagina TIP Culinair er opeens weer. Ik heb het zojuist toch diverse keren geprobeerd maar bleef uitkomen bij Flow. Last van een bug misschien of zoiets?

 37. Zelden zo’ n toegankelijke kooksite tegen gekomen.
  Ik raak niet uitgekeken en heb mijn contacten ook meteen deze site doorgestuurd!
  Complimenten aan de initiatief nemers!

 38. Even wil ik laten weten dat ik helemaal weg ben van uw site ! Ik heb nog geen site gevonden waar zoveel recepten opstaan waar het water van in mijn mond loopt.
  Niet altijd even fijn 😉 Ik heb een zoontje van 19 maanden en probeer graag verschillende recepten zodat hij veel smaken leert kennen, deze site geeft mij een hoop inspiratie dus bedankt !

  Groet Kirsten

 39. Ongeveer in de jaren 1970-1980 heeft er in Tip een recept gestaan van het gerecht COCIDO dat mijn vriendin regelmatig maakte.
  Na het overlijden van mijn vriendin zou ik graag het recept willen hebben.
  Is dit nog bij u verkrijgbaar?

 40. Ik moet dit even zeggen…
  ik vind dit een heerlijke site,
  ik kom er zowat elke dag , en elke dag lees ik iets nieuws en iets lekkers!
  Ik ben niet echt een keuken prinses, ik kook heel graag, maar altijd recepten, ik heb het gevoel zelf niet, en ben ook mijn hele leven al onzeker, en dan wil je het weleens “uitstellen”
  Maar hier heb ik al heel wat lekkers weggepikt…
  en na een paar keer lekker gekookt te hebben groeit je zelf vertrouwen!
  Thanks voor mijn heerlijke dagelijkse culinaire uitje hihi
  lieve groetjes Mary-Ann

 41. Ik wil je graag even een groot compliment maken voor je prachtige website.
  Ben al lang een volger van je, ook op Facebook.
  Je maakt heerlijke recepten, en je site is erg overzichtelijk en compleet.
  Bedankt!

 42. ik heb een vraag over een recept uit een oude TIP, waarschijnlijk een april of mei uitgave, kan zijn 1982 1983 1984 of 1985. Ik ben op zoek naar een aardbei/kiwi /slagroomtaart (3 laags) met dus 3 bodems van soezenbeslag.deze taart heb ik een paar keer gemaakt voor mijn man,s verjaardag en hij vroeg naar deze taart. ik ben uren bezig geweest met zoeken, maar kwijtgeraakt, dus een vriendelijke vraag voor HULP 😉 alvast dank voor de te nemen moeite.

 43. hoi anja je bedoelt in het recept fudge met gecondenseerde melk dat je de gecondenseerde melk direct uit het blikje haalt en dan in de pan doet en tegelijkertijd de chocolade erin smelt? (dus niet dat je het blikje eerst geruime tijd gesloten(!) moet verwarmen waardoor je een bepaalde caramel emulsie krijgt, en dat vermengen met de gesmolten chocolade) sorry was niet helemaal duidelijk. groetjes jacqueline
  ps/ verder een superleuke site, wel laadt iedere nieuwe pagina wat langzaam (als ik het vergelijk met blogs bijv)

  1. Hoi,

   Ik bedoel inderdaad zo’n blikje gecondenseerde melk van bv Friesche Vlag. (Een blikje eerst verwarmen en dergelijke vind ik te veel gedoe 😉 )

   Bedankt voor het compliment, jammer dat het inderdaad wat langzaam is, hopelijk is het tijdelijk (en ik ga er eens naar kijken).

   Groetjes Anja

 44. Voor mij een fantastische recepten-site. Ik moet met een krappe beurs rondkomen en toch lekker eten. Op jouw recepten-site staan lekkere en betaalbare gerechten die hier in huis goed in de smaak vallen. Wij eten hier in huis geregeld een recept van jou.

  Groetjes JJ

 45. Hallo, ik volg Brutsellog al een tijdje met heel veel plezier. De vernieuwde site vind ik erg mooi geworden! Onlangs ben ik zelf begonnen met een kookblog gedreven vanuit mijn enorme passie voor lekker eten en drinken. Ik heb u aan mijn links toegevoegd en hoop dat u binnenkort eens een kijkje komt nemen. Ben erg benieuwd wat u ervan vindt! Groetjes, Annemiek

 46. O o die plaatjes van u van de gerechten, daar zou je toch wat mee meoeten kunnen, daar bedoel ik de kleurstelling van sommige gerechten. ik ben geen expert op photography maar wat kleurverdieping en aanpassingen. Opfleuren ! ?
  Anderzijds een leuke site.

  h. gr.
  bart schmitt

  1. Met Photoshop kan ik met filters en dergelijke de foto’s veel beter kunnen krijgen, maar daar kies ik bewust niet voor. Het zijn foto’s zoals het is. Het is voor mijn hobby, een persoonlijk dagboek wat ik eet. Ik hoef geen lookalike te worden van andere sites/blogs en kookmagazines die met mooie filters en heel veel tijd mooiere foto’s kunnen maken.

   In ieder geval wel bedankt voor het commentaar hoor 😉

   Gr. Anja

 47. hoi, ik heb al veel recepten geprobeerd.en ze zijn allemaal even lekker. maar nu zie ik dat je de caterogie hebt veranderd.een beetje onoverzichtelijk.nu kan ik niet zo gemakkelijk meer zoeken naar b.v soepen,hartige taarten enz.jammer dat je dat hebt veranderd.ik kijk al met veel plezier je site vol lekkere recepten. gr eugenie

 48. Hallo Redactie,
  Mijn vraag is: Ik wil zelf graag Bami Rames maken,alleen kan ik er niet achter komen wat nou eigenlijk de ingredieënten zijn van de saus die er bij gebruikt wordt.
  Kunnen jullie mij daar iets meer over vertellen???
  Mijn dank,Wybo.

  1. Beste Wybo,

   Voor de saus bij bami rames heb ik geen recept. De saus komt meestal van de gerechtjes die erbij geserveerd worden zoals een daging redang (gestoofd rundvlees) of een babi ketjap (varkensvlees in ketjap saus). De sauzen daarvan gaan meestal door de bami heen. Het rames deel in bami rames bestaat uit de kleine gerechtjes die op of bij de bami geserveerd worden. Het beste is denk ik kijken naar een lekker bami goreng recept en recepten voor lekkere Indische recepten en daarvan staan er wel een aantal op Brutsellog.

   Groet Anja

 49. Dag Anja, complimenten voor je website. Is het ook mogelijk om via E-mail geinformeerd te worden over updates (nieuwe recepten) op je website zoals bij andere foodblogs vaak het geval is. Groet, Christel

 50. Vorig jaar op de huishoudbeurs stond er iemand met surinaamse mayo, dat was zo lekker. Ik kan het nergens meer vinden, misschien kan iemand mij er mee helpen.

 51. ik heb een Etna oven /fornus, met boekje ` etna ovengeheimen“ ik zou graag een goed en hedenndaags bruikbaar recept willen voor het bakken van een krentenbrood

 52. dag mensen,
  wat grappig dat ik jullie vind! Zojuist viel me in een tel gesprek zomaar een woord van m’n helaas reeds lang overleden moeder uit de mond: “een brutseltje”. Inderdaad een even snel gemaakt roergerechtje, precies zoals jullie dat omschrijven. Moeder Aagje was geboren in 1922, in Harmelen (U), kookte zeer hollands de sterren van de hemel, stond open voor mijn meer aziatisch getinte brutseltjes rond 1980, maar helaas stierf ze al in 1990.
  Brutselige groeten van Aagje, via Jaap!!

 53. Complimenten! Ik ben best kritisch wat betreft foodblogs. En het spijt me voor de grove taal, maar dit ziet er allemaal zo goed (mooie foto’s) en smakelijk uit dat dit wat mij betreft pure foodporn is :-).

  Deze site komt zeker weten op my favo lijstje ter inspiratie.

 54. Lekkere recepten, maar hoe open ik het vervolg?
  Bij sommige staat er “lees verder” maar andere helaas niet. Wilt U mij helpen svp.
  Hartelijke groeten Stef.

  1. Hallo,

   Als er geen lees verder bij staat dan is er geen recept bij.

   Anders kan je nog proberen om te klikken op de naam van het artikel bv andijvie stamppot met draadjesvlees (waar dus geen lees verder bij staat en geen recept bij staat)

   Gr. Anja

 55. Ik ken het boekje van Dr.Shelton en ontdekte het terug in de kookboeken van Pascale Naessens. Zij gebruikt in haar boeken zijn voedselcombinaties. Wel vreemd dat zij in haar boeken nooit zijn naam vernoemd. Dr. Shelton zegt dat je zijn dieet hooguit twee weken mag volgen. Pascale zegt daar niets van in haar boeken.. Weet u of deze voedselcombinaties langer dan twee weken gevolgd mogen worden en mag Pascale deze methode wel gebruiken in haar boeken, zonder zijn naam te vernoemen.. Dit hield mij al een tijdje bezig.

  Mylène.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.