Nachos a la Jonas Cramby

Nachos a la Jonas Cramby

In de Allerhande zag ik dit recept van Jonas Cramby, natuurlijk weer net even anders gemaakt dan de bedoeling, maar dat hoort met koken. Het leek me een stoer gerecht en dat bleek het ook te zijn.

Ingrediƫnten: 75 ml ananassap (van een blikje ananasschijven), 75 ml sojasaus, een beetje komijnpoeder, 2 teentjes knoflook, 2 biefstukjes, 1 ui, 100 gram plakjes ontbijtspek, 1 blik Bonduelle zwarte bonen, gedroogde oregano, 3 tortilla wraps, geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Maak een marinade van 75 ml ananassap, 75 ml sojasaus, een beetje komijnpoeder en 1 fijngehakt teentje knoflook. Marineer hier in 2 biefstukjes voor zeker een uur.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de 2 biefstukjes bruin in hete boter. Houd de biefstukjes apart. Bak in de achtergebleven boter 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en 100 gram fijner gesneden plakjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg 1 blik zwarte bonen, een beetje komijnpoeder en gedroogde oregano toe. Voeg de marinade van de biefstuk toe en laat het vervolgens een 10 minuten zachtjes pruttelen.

Snijd de biefstuk in reepjes, Snijd de wraps in vieren. Beleg elk stukje wrap met het bonenmengsel en met wat biefstukreepjes. Leg de wraps in een ovenschaal en strooi er geraspte kaas over. Zet de ovenschaal een paar minuten in de oven zodat de kaas is gesmolten. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat