Pita Gyros met Tzatziki

Pita Gyros met Tzatziki

Ingrediƫnten: 1 kipfilet, 2 eetlepels olie, 3 teentje knoflook, zout, peper, dille, piment, paprikapoeder, citroensap, 300 ml yoghurt, 1 komkommer, 1 eetlepel azijn, 3 pitabroodjes,

Aantal personen: 2

Marineer 1 in blokjes gesneden kipfilet in een marinade van 2 eetlepels olie, 1 uitgeperst teentje knoflook, een beetje dille, piment en paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper. Zet de kip nog even in de koelkast zodat het kan marineren.

De tzatziki maak je door 300 ml yoghurt met 1 eetlepel azijn, een beetje citroensap, zout en peper te mengen met 1 met een kaasschaaf gesneden komkommer. Zet de tzatziki even koud.

Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzing op de verpakking in de voorverwarmde oven. Bak de gyros bruin in hete olie. Vul de pitabroodjes met de gyros en de tzatziki. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat