Udon-noodles met Kip in Zelfgemaakte Woksaus

Udon-noodles met Kip in Zelfgemaakte Woksaus

Udon-noodles met Kip in Zelfgemaakte Woksaus
Dit recept heb ik al eens eerder gemaakt en zo’n zelfgemaakte woksaus is echt heel lekker. Misschien ook omdat je het helemaal naar je eigen smaak kan maken. Is het wat te zuur, dan wat zoet erbij. Een beetje spelen met de ingrediënten. De meeste ingrediënten heb ik ook gewoon in mijn keukenkastje staan. Ik hoefde dus alleen groenten, kip en noodles te kopen om het te maken.

Ingrediënten: 3 fijngehakte teentjes knoflook, 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels ketjap manis, 3 eetlepels chilisaus, 1 1/2 eetlepel gembersiroop, 100 ml water, 1 theelepel maïzena, 1 zakje udon-noodles (200 gram), 1 kipfilet, 400 gram Italiaanse roerbakgroenten,

Aantal personen: 2

Maak een woksaus van 3 fijngehakte teentjes knoflook, 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels ketjap manis, 3 eetlepels chilisaus, 1 1/2 eetlepel gembersiroop, 100 ml water en 1 theelepel maïzena. Laat dit even staan. Kook de udon-noodles volgens aanwijzing op de verpakking. Bak 1 in blokjes gesneden kipfilet kort aan in hete boter. Voeg 400 gram Italiaanse roerbakgroenten toe. Bak mee tot de groenten beginnen te slinken. Voeg de udon-noodles en de woksaus toe. Warm het geheel goed door. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top