Risotto met Champignons en Salami

Risotto met Champignons en Salami

Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 200 gram risotto rijst, scheutje witte wijn, 800 ml groentebouillon, 250 gram champignons, 50 gram salami, 75 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 2

Bak 1 gesnipperde ui met 2 teentjes fijngehakte knoflook en wat tijm in hete olie tot de ui zacht is. Voeg 200 gram risotto toe. Roer even door. Voeg een scheutje witte wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg geleidelijk ongeveer 800 ml groentebouillon toe (kan wel iets meer of minder zijn) en blijf af en toe roeren. Bak in een andere pan 250 gram in plakjes gesneden champignons met 50 gram gesneden salami in hete boter tot de champignons zacht zijn. Wanneer de risotto gaar is, het heeft dan nog net een beetje bite, dan doe je de champignons, salami en 75 gram geraspte kaas erbij. Roer tot de kaas gesmolten is. Eet smakelijk!


1 reactie op “Risotto met Champignons en Salami

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel