Risotto met Champignons en Salami

Risotto met Champignons en Salami

Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 200 gram risotto rijst, scheutje witte wijn, 800 ml groentebouillon, 250 gram champignons, 50 gram salami, 75 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 2

Bak 1 gesnipperde ui met 2 teentjes fijngehakte knoflook en wat tijm in hete olie tot de ui zacht is. Voeg 200 gram risotto toe. Roer even door. Voeg een scheutje witte wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg geleidelijk ongeveer 800 ml groentebouillon toe (kan wel iets meer of minder zijn) en blijf af en toe roeren. Bak in een andere pan 250 gram in plakjes gesneden champignons met 50 gram gesneden salami in hete boter tot de champignons zacht zijn. Wanneer de risotto gaar is, het heeft dan nog net een beetje bite, dan doe je de champignons, salami en 75 gram geraspte kaas erbij. Roer tot de kaas gesmolten is. Eet smakelijk!


1 reactie op “Risotto met Champignons en Salami

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat