Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese
Fijn, een stoofpotgerecht wat ik morgen nog een keer kan eten. Deze zondag maakte ik een spaghetti bolognese zoals ik het wel vaker maak. De ene keer misschien net wat anders dan de andere keer. Deze keer deed ik er een tomaat bij, want die had ik nog liggen. In plaats van witte wijn deed ik er een scheutje rode wijn, want dan was het flesje leeg. Toch smaakt het elke keer zoals het altijd is, gewoon lekker!

Ingrediënten: 100 gram ontbijtspek, 1 flinke ui, 3 teentjes knoflook, 1 wortel, tijm, oregano, 300 gram magere riblap, 1 tomaat, 1 blikje tomatenpuree, scheutje rode wijn, 500 ml bouillon, scheutje melk, spaghetti,

Aantal personen: 4

Bak 100 gram blokjes ontbijtspek tot het bijna knapperig is. Voeg 1 gesnipperde ui, 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 in kleine blokjes gesneden wortel, wat tijm en wat oregano toe. Bak tot de ui zacht is. Voeg 300 gram fijngesneden riblap toe. Bak tot het vlees bruin is. Voeg vervolgens 1 in blokjes gesneden tomaat en 1 blikje tomatenpuree toe. Bak kort mee. Voeg daarna een scheutje rode wijn toe, laat de alcohol iets verdampen. Voeg daarna ongeveer 500 ml bouillon (zoveel tot het onderstaat). Roer goed door en breng kort aan de kook. Leg een deksel op de pan. Laat het geheel een uur of twee of langer op laag vuur stoven. Laat de saus indikken met de deksel van de pan, wanneer dat nodig is. Voeg op het laatst een klein scheutje melk toe. Warm even mee. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer de spaghetti met de bolognesesaus. Eet smakelijk!

0
(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top