In de paasbrunchtas van Piretti zat ook nog een zacht Italiaans kaasje. Het leek op een stukje Taleggio kaas. Prima om met dat stukje kaas een risotto te maken.
Ingrediënten; 1 ui, 3 teentjes knoflook, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, oregano, tijm, witte wijn, risotto rijst, 750 milliliter bouillon, Taleggio kaas, rucola
Aantal personen: 2
Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, oregano en tijm tot de ui zacht is. Roer risotto rijst door de ui. Voeg een scheutje witte wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens een beetje bouillon toe tot de rijst helemaal onder staat. Roer regelmatig door. Voeg dan weer een beetje bouillon toe. Voeg als laatste blokjes Taleggio kaas toe naar smaak. Laat de kaas al roerend smelten. Serveer met rucola. Eet smakelijk!
0