Nasi met Char Siu

Nasi met Char Siu

Nasi
Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 2 theelepels sambal, 3 bosuien, 200 gram gekookte rijst, ketjap manis,

Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot het bijna knapperig is. Voeg 1 gesnipperde ui met 2 teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg ketoembar, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat naar smaak en 2 theelepels sambal toe, bak kort mee. Voeg 3 in ringen gesneden bosui en de koude gekookte rijst toe en roer goed. Breng de nasi eventueel op smaak met ketjap manis.

Char Siu
Ingrediënten: 1 gekookte biet, 1 fijngehakt teentje knoflook, 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels rijstwijn, Chinese vijfkruidenpoeder, gemberpoeder, 1 theelepel donkere basterdsuiker, 500 gram varkensfilet, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel water,

Maak een marinade van 1 gekookte en gepureerde biet, 1 fijngehakt teentje knoflook, 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels rijstwijn, Chinese vijfkruidenpoeder, gemberpoeder en 1 theelepel donkere basterdsuiker. Marineer hierin 500 gram in plakken gesneden varkensfilet. Laat dit minstens 3 uur marineren in de koelkast. Liever langer! Vermeng 2 eetlepels honing met 1 eetlepel heet water en Chinese vijfkruidenpoeder. Haal het varkensfilet uit de marinade, wrijf de marinade er van af en wrijf vervolgens in met het honing-mengsel. Grill het vlees op de hete gril. Snij het daarna in reepjes. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel