Nasi met Char Siu

Nasi met Char Siu

Nasi met Char Siu

Nasi
Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 2 theelepels sambal, 3 bosuien, 200 gram gekookte rijst, ketjap manis,

Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot het bijna knapperig is. Voeg 1 gesnipperde ui met 2 teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg ketoembar, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat naar smaak en 2 theelepels sambal toe, bak kort mee. Voeg 3 in ringen gesneden bosui en de koude gekookte rijst toe en roer goed. Breng de nasi eventueel op smaak met ketjap manis.

Char Siu
Ingrediënten: 1 gekookte biet, 1 fijngehakt teentje knoflook, 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels rijstwijn, Chinese vijfkruidenpoeder, gemberpoeder, 1 theelepel donkere basterdsuiker, 500 gram varkensfilet, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel water,

Maak een marinade van 1 gekookte en gepureerde biet, 1 fijngehakt teentje knoflook, 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels rijstwijn, Chinese vijfkruidenpoeder, gemberpoeder en 1 theelepel donkere basterdsuiker. Marineer hierin 500 gram in plakken gesneden varkensfilet. Laat dit minstens 3 uur marineren in de koelkast. Liever langer! Vermeng 2 eetlepels honing met 1 eetlepel heet water en Chinese vijfkruidenpoeder. Haal het varkensfilet uit de marinade, wrijf de marinade er van af en wrijf vervolgens in met het honing-mengsel. Grill het vlees op de hete gril. Snij het daarna in reepjes. Eet smakelijk!

0
(38 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top