Nasi Keboeli met Babi Pangang

Nasi Keboeli met Babi Pangang
Nasi Keboeli
Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, gekookte rijst (200 gram) 1 ei, sambal, ketjap manis,

Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg ketoembar, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat naar smaak toe, bak kort mee. Voeg geleidelijk de koude rijst toe en roer goed. Kluts 1 ei en schenk dit bij de rijst. Roerbak tot de eieren gaan stollen. Breng de nasi eventueel op smaak met sambal en ketjap manis.

Babi Pangang
Ingrediënten: 600 gram speklappen, ketoembar, Chinese vijfkruidenpoeder, nootmuskaat, 100 ml ketjap manis, 200 ml olie, flinke scheut citroensap, 2 teentjes knoflook, zout, peper,

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij 600 gram speklappen in reepjes, wrijf de reepjes speklap in met ketoembar en Chinese vijfkruidenpoeder. Maak een marinade van 100 ml ketjap manis, 200 ml olie, een flinke scheut citroensap, 2 fijngehakte teentjes knoflook, zout en peper. Marineer hierin de speklapjes. Doe de gemarineerde speklapjes in een ovenschaal en zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Erbij eet je natuurlijk de babi pangangsaus.

Babi Pangang Saus

Ingrediënten: 200 ml tomatenketchup, 2 eetlepels chilisaus, 2 eetlepels azijn, 4 theelepels gemberpoeder, 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel donkere basterdsuiker,

Meng 200 ml tomatenketchup, 2 eetlepels chilisaus, 2 eetlepels azijn, 4 theelepels gemberpoeder, 3 eetlepels ketjap manis en 1 eetlepel donkere basterdsuiker goed door elkaar. Verwarm de saus op laag vuur.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaatWeekdeals (468x60)