Heksenhapje

Heksenhapje

Dit heb ik niet zelf gemaakt, maar Britt uit haar nieuwe Donald Duck kookboek die ze voor haar verjaardag kreeg!

Ingrediënten: 6 vellen bladerdeeg, 1 prei, 200 gram gemengde paddenstoelen, 1 eetlepel bieslook, 100 gram blokjes ham, zout, peper, 3 eieren, 125 ml slagroom,

Ontdooi 6 vellen bladerdeeg. Bak 1 in ringen gesneden prei ongeveer 2 minuten, voeg hier dan 200 gram gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen en shiitake) aan toe met een eetlepel fijngehakte bieslook. Bak dit ook een minuut of 2 mee, dan kan er 100 gram in blokjes gesneden ham erbij en breng je het op smaak met zout en peper. Kluts dan in een schaaltje 3 eieren met 125 ml slagroom, tot het een kleur heeft. Doe in 6 ingevette en bebloemde ovenschaaltjes, of in bijvoorbeeld een muffinvorm elk een velletje bladerdeeg. Doe dan het champignonmengsel erbij en daarna giet je er overal wat ei-slagroommengsel bij. Dan kan het in de voorverwarmde oven op 190 graden voor ongeveer 20 tot 25 minuten!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel