Heksenhapje

Heksenhapje
Dit heb ik niet zelf gemaakt, maar Britt uit haar nieuwe Donald Duck kookboek die ze voor haar verjaardag kreeg!

Ingrediënten: 6 vellen bladerdeeg, 1 prei, 200 gram gemengde paddenstoelen, 1 eetlepel bieslook, 100 gram blokjes ham, zout, peper, 3 eieren, 125 ml slagroom,

Ontdooi 6 vellen bladerdeeg. Bak 1 in ringen gesneden prei ongeveer 2 minuten, voeg hier dan 200 gram gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen en shiitake) aan toe met een eetlepel fijngehakte bieslook. Bak dit ook een minuut of 2 mee, dan kan er 100 gram in blokjes gesneden ham erbij en breng je het op smaak met zout en peper. Kluts dan in een schaaltje 3 eieren met 125 ml slagroom, tot het een kleur heeft. Doe in 6 ingevette en bebloemde ovenschaaltjes, of in bijvoorbeeld een muffinvorm elk een velletje bladerdeeg. Doe dan het champignonmengsel erbij en daarna giet je er overal wat ei-slagroommengsel bij. Dan kan het in de voorverwarmde oven op 190 graden voor ongeveer 20 tot 25 minuten!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat