Noedels met Sperziebonen, Tauge en Seroendeng

Noedels met Sperziebonen, Tauge en Seroendeng

Noedels met Sperziebonen, Tauge en Seroendeng
Dit recept heb ik gevonden op de kooksite van Winny, Mam wat eten we vandaag? En het was heerlijk en super makkelijk om te maken!

Ingrediënten: noedels, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels gemalen kokos, pinda’s, 2 schnitzels, 3 eetlepels olie, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel sambal, 3 bosuien, 300 gram sperziebonen, 125 gram taugé,

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bak in een beetje olie 1 fijngesnipperd uitje met 2 teentjes knoflook, als de ui iets bruin is doe je er 4 eetlepels gemalen kokos bij. Als de kokos lichtbruin is dan kunnen de pinda’s erbij (gewoon gezouten pinda’s, een halve zak) Goed doorwarmen en klaar is de Seroendeng!

Voor de sperziebonen met taugé ga je als volgt aan de slag: Marineer minstens een uur van te voren 2 in blokjes gesneden schnitzels met 3 eetlepels olie, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel citroensap en 1 theelepel sambal (je kan eigenlijk ook een rode peper gebruiken maar die had ik niet in huis) Bak de gemarineerde schnitzelblokjes in de olie bruin. Doe er dan 3 fijngesneden bosuitjes bij, ongeveer 300 gram diepvries sperziebonen (als je verse sperziebonen hebt moet je er eerst de kook er overheen laten gaan!) Als de sperziebonen warm zijn doe je er nog 125 gram taugé bij. Dit geheel goed doorwarmen en het is klaar om geserveerd te worden. Doe op je bord een schep noedels, hierboven op een schep sperziebonen-tauge en daarna na smaak wat seroendeng erover strooien! En Smullen Maar!

0
(93 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 thoughts on “Noedels met Sperziebonen, Tauge en Seroendeng

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top