Hartige Taart met Witte kool en Cashewnoten

Hartige Taart met Witte kool en Cashewnoten
Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, 300 gram gehakt, cajunkruiden, 125 gram champignons, 1/2 witte kool, zout, peper, peterselie, oregano, 100 gram ongezouten cashewnoten, 2 eieren, 1/2 pakje MonChou, croissantdeeg,

Bak in een droge wok 1 fijn gesneden ui met 1 teentje knoflook, voeg hier 300 gram gehakt toe en rul dit los, kruid het alvast met cajunkruiden. Als het gehakt bruin is doe je er 125 gram fijngesneden champignons en een halve fijngesneden witte kool aan toe. Roerbak dit mee tot de groenten geslonken zijn. Breng het op smaak met zout en peper, en voeg er na smaak nog peterselie en oregano aan toe. Dan kan je er 100 gram ongezouten cashewnoten aan toe voegen. Klop in een schaaltje 2 eieren met een half pakje MonChou (op kamertemperatuur) Dit roer je dan door het groentenvleesmengsel. Bekleed een ingevette en bebloemde vorm met croissantdeeg (ik had supercroissantdeeg genomen) prik wat gaatjes in de bodem, en doe nu het groentenvleesmengsel er in. Nu kan het geheel in de voorverwarmde oven op 180 graden voor 15 tot 20 minuten, of totdat het croissantdeeg klaar is. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat