Hartige Taart met Witte kool en Cashewnoten

Hartige Taart met Witte kool en Cashewnoten

Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, 300 gram gehakt, cajunkruiden, 125 gram champignons, 1/2 witte kool, zout, peper, peterselie, oregano, 100 gram ongezouten cashewnoten, 2 eieren, 1/2 pakje MonChou, croissantdeeg,

Bak in een droge wok 1 fijn gesneden ui met 1 teentje knoflook, voeg hier 300 gram gehakt toe en rul dit los, kruid het alvast met cajunkruiden. Als het gehakt bruin is doe je er 125 gram fijngesneden champignons en een halve fijngesneden witte kool aan toe. Roerbak dit mee tot de groenten geslonken zijn. Breng het op smaak met zout en peper, en voeg er na smaak nog peterselie en oregano aan toe. Dan kan je er 100 gram ongezouten cashewnoten aan toe voegen. Klop in een schaaltje 2 eieren met een half pakje MonChou (op kamertemperatuur) Dit roer je dan door het groentenvleesmengsel. Bekleed een ingevette en bebloemde vorm met croissantdeeg (ik had supercroissantdeeg genomen) prik wat gaatjes in de bodem, en doe nu het groentenvleesmengsel er in. Nu kan het geheel in de voorverwarmde oven op 180 graden voor 15 tot 20 minuten, of totdat het croissantdeeg klaar is. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel