Nasi Goreng met Kip Sate

Nasi Goreng met Kip Sate
Nasi Goreng:
Ingrediënten: rijst, 2 varkensfiletlapjes, 1 prei, 1 blikje doperwten, 100 gram blokjes ham, ketjap manis,

Kook de rijst in kokend water. Bak ondertussen 2 fijngesneden varkensfiletlapjes bruin in de wokolie en als de reepjes varkensfiletlapjes bruin zijn schep het uit de pan. Giet de rijst af en bak dit nu in de wok. Voeg er het gebakken vlees, 1 fijngesneden prei, een klein blikje uitgelekte doperwten en 100 gram blokjes ham toe. Roerbak tot alles goed warm is. Voeg er eventueel nog ketjap manis naar smaak toe.

Kip Saté:
Ingrediënten: 2 kipfilets, 5 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels gembersiroop, 1 theelepel laos, 1 theelepel djahe, 1 theelepel sambal, 1 teentje knoflook,

Snij 2 kipfilets in blokjes. Maak een marinade van 5 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels gembersiroop, een theelepel laos, een theelepel djahe, een theelepel sambal en 1 fijngehakt teentje knoflook. Vermeng dit goed. Doe de kipfilet in de marinade en schep het goed door. Doe dit in een afgesloten bakje en laat het zeker een halve dag marineren in de koelkast. Als je gaat beginnen met de nasi ga je tevens de kipsate grillen. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat