Nasi Goreng met Kip Sate

Nasi Goreng met Kip Sate

Nasi Goreng:
Ingrediënten: rijst, 2 varkensfiletlapjes, 1 prei, 1 blikje doperwten, 100 gram blokjes ham, ketjap manis,

Kook de rijst in kokend water. Bak ondertussen 2 fijngesneden varkensfiletlapjes bruin in de wokolie en als de reepjes varkensfiletlapjes bruin zijn schep het uit de pan. Giet de rijst af en bak dit nu in de wok. Voeg er het gebakken vlees, 1 fijngesneden prei, een klein blikje uitgelekte doperwten en 100 gram blokjes ham toe. Roerbak tot alles goed warm is. Voeg er eventueel nog ketjap manis naar smaak toe.

Kip Saté:
Ingrediënten: 2 kipfilets, 5 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels gembersiroop, 1 theelepel laos, 1 theelepel djahe, 1 theelepel sambal, 1 teentje knoflook,

Snij 2 kipfilets in blokjes. Maak een marinade van 5 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels gembersiroop, een theelepel laos, een theelepel djahe, een theelepel sambal en 1 fijngehakt teentje knoflook. Vermeng dit goed. Doe de kipfilet in de marinade en schep het goed door. Doe dit in een afgesloten bakje en laat het zeker een halve dag marineren in de koelkast. Als je gaat beginnen met de nasi ga je tevens de kipsate grillen. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel