Belgische Chocolademousse

Belgische Chocolademousse

Belgische Chocolademousse

Waarom deze chocolademousse ‘Belgische chocolademousse’ heet? Dit recept komt uit Chocolade zonder Grenzen van de Belgische chocolatier – Jean Pierre Wybauw.

Ingrediënten: 100 gram pure chocolade, 120 gram boter, 4 eieren, 125 gram suiker,

Smelt 100 gram pure chocolade. Meng 120 gram zachte boter met de chocolade tot een gladde crème. Breek 4 eieren en hou de dooiers en de eiwitten gescheiden. Klop de eidooiers, en meng het daarna door het chocolademengsel. Klop de eiwitten met 125 gram suiker tot een stevig schuim. Dit kan gewoon met de mixer. Schep de schuim voorzichtig door de chocolade. Je kan het beste de chocolade “ophalen” (scheppende bewegingen, als je gaat roeren, roer je het luchtige uit de schuim. Verdeel de mousse daarna over mooie glazen en zet de glazen voor minstens 2 uur in de koelkast. Smul ze!

0
(88 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top