Boterkoekjes

Boterkoekjes

Boterkoekjes

boterkoekjes versierd

Britt had zin om koekjes te bakken vandaag, deze koekjes heeft ze dan ook helemaal zelf gemaakt!

Ingrediënten: 200 gram boter, 300 gram bloem, 150 gram lichte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, zout, cacaopoeder, amandelschaafsel, nougatine,

Meng 200 gram in blokjes gesneden boter met 300 gram bloem, 150 gram lichte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout. Kneed hiervan tot je een deegbal hebt. Verpak de deegbal in huishoudfolie en laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg vervolgens uit op een vlak en bebloemd werkblad . Steek er vervolgens rondjes uit met een vorm of met een glas. Leg de koekjes op een ingevette bakplaat. Doe de bakplaat ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven op 160 graden (hetelucht). Laat de koekjes afkoelen op een rek.

Omdat wij veel deeg hebben gemaakt, hebben we door een restje deeg cacaopoeder gekneed. Met kleine uitsteekvormjes hebben we er figuren uitgemaakt en op de koekjes gedrukt voor dat de koekjes de oven ingingen. Tevens hebben we een aantal koekjes versierd met amandelschaafsel en nougatine, ook voordat de koekjes de oven in gingen.

Het was in ieder geval smullen!

0
(113 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

3 thoughts on “Boterkoekjes

    1. Zonder ei werden het deze koekjes. Met boter werd het toch een deeg, alleen ben je tijden bezig voordat het een geheel wordt. Handig is als je boter gebruikt wat op kamertemperatuur is, dit mengt namelijk beter!

  1. heb het geprobeerd, en ja, het is een schitterend deeg geworden. Je moet wel je boter lekker zacht later worden voor dat je het gaat gebruiken. Ik heb een keuken machine gebruikt wat het een stuk makkeljker maakt.
    Deeg wordt zo uitgerold, uitgesneden, en dan in de oven maar tot nu toe, prima gelukt.
    En uiteindelijk een lekker koekje. Dank je wel. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top