Risolles gevuld met groenten en kip

Risolles gevuld met groenten en kip

Dit recept heb ik ook gevonden bij Kokkie Slomo. Je moet er wel even de tijd voornemen. Zo maak je de vulling een dag van te voren en bakt de een de flensjes terwijl de ander nog warme flensjes gaat vouwen.

Aantal Risolles: 11

De Risolles Vulling

Ingrediënten: 2 kipfilets, 
1 blokje kippenbouillon,
 1 ui, 
2 teentjes knoflook
, 1/2 theelepel ketoembar, 
1/2 theelepel nootmuskaat, 
1 theelepel trassi, 1 theelepel sambal, peper
, 40 gram diepvriesdoperwten, 50 gram wortel, 2 theelepels suiker, 2 eetlepels bloem, 
200 ml bouillon (die je over hebt gehouden van het koken van de kipfilet.

Doe in een pan met koud water 2 kipfilets met 1 blokje kippenbouillon. Breng het aan de kook. Zodra het water kookt zet je het vuur lager en laat je het 10 minuten staan. Haal de kipfilet uit de bouillon en snijd de kipfilet in kleine stukjes. Doe er een beetje bouillon bij. Doe de rest van de bouillon in een maatbeker. Laat de kip afkoelen.

Verhit olie in de wok. Bak hierin 1 gesnipperde ui met 1 theelepel trassi voor ongeveer 1 minuut op hoog vuur. Voeg dan 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1/2 theelepel nootmuskaat, 1/2 theelepel ketoembar en een beetje peper toe. Bak even mee, het gaat dan lekker geuren. Voeg de gekookte kipfilet toe. Roerbak kort. Voeg vervolgens 40 gram doperwten, 50 gram grof geraspte wortel en 2 theelepels suiker toe. Roerbak ook weer even. Voeg vervolgens 2 eetlepels bloem toe. Roer goed zodat je de bloem niet meer ziet. Giet vervolgens er ongeveer 200 ml bouillon bij. Schep zodat het goed compact wordt. Proef even of er nog wat zout bij moet. Doe alles in een bakje. Laat het afkoelen en zet het vervolgens een nacht in de koelkast.

Flensjes

Ingrediënten: 150 gram bloem
, 1 ei
, 1/4 theelepel zout
, 1 eetlepel olie
, 350 gram water

Maak een beslag van 150 gram bloem, 1 ei, 1/4 theelepel zout, 1 eetlepel olie en 350 gram water. Zorg voor een glad beslag zonder klontjes. Verwarm dan een kleine koekenpan of een pannenkoekenpan. Smelt wat boter in de pan en bak dan op laag vuur dunne flensjes. Bak de flensjes maar aan een kant!

Vouwen en bakken

Ingrediënten: 3 gekluste eieren, paneermeel, cheddar cheese, chilisaus,

Het vouwen begint gelijk als het flensje uit de pan komt, anders scheurt het flensje heel snel! Leg een beetje vulling in het midden van de flensjes in een beetje rechthoekige vorm. Smeer het flensje rondom in met geklutst ei. Vouw het flensje eerst langs de korte zijde van de vulling en vervolgens langs de lange zijden. Haal het pakketje eerst door een beetje paneermeel, dan door de geklutste eieren en vervolgens nog een keer door de geklutste eieren. Op de vulling kan je overigens ook een klein plakje cheddar cheese leggen (niet te veel).

Verwarm in een wok een laagje olie van zo’n 3 centimeter tot ongeveer 170 graden. Houd een deksel bij de hand, je weet maar nooit! Frituur de risolles tot ze mooi bruin zijn. Laat het uitlekken op een bord met keukenpapier. Nog even afkoelen en dan serveren met wat chilisaus. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat