Indische Bami Goreng met Crunchy Spitskool

Indische Bami Goreng met Crunchy Spitskool

Indische Bami Goreng met Crunchy Spitskool

Dit recept komt van KokkieSlomo, jeetje wat kan die man lekker koken. Neem dus zeker even een kijkje! Het maken van dit duurde wel even maar het is weekend dus lekker rustig aan. Alles is overigens voor 4 personen.

Indische Bami Goreng

Ingrediƫnten: 1 eetlepel olie, 1 theelepel gemberpoeder, 1/2 theelepel zout, 1 theelepel tamarindepasta, 2 eetlepels ketjap manis, 1 kipfilet, 1 pak eiermie, 1 blokje kippenbouillon, 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 4 teentjes knoflook, 1 theelepel trassi, 2 theelepels sambal, 1 theelepel citroensap, 3 eetlepels ketjap manis, 1 prei, 75 gram plakjes ham,

Maak een marinade van 1 eetlepel olie, 1 theelepel gemberpoeder, 1/2 theelepel zout, 1 eetlepel tamarindepasta en 2 eetlepels ketjap manis. Marineer hierin 1 in blokjes gesneden kipfilet. Laat zeker een paar uur staan.

Kook de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking in ruim kokend water waar 1 blokje kippenbouillon en 1 gepeld en geplet teentje knoflook aan is toegevoegd. Giet de mie af en spoel het direct af met koud water. Houd het apart.

Bak ondertussen 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Schep het uit de pan en houdt het apart. Maak de pan schoon. Voeg olie toe. Bak 1 gesnipperde ui met 4 uitgeperste teentjes knoflook, 1 theelepel trassi en 2 theelepels sambal toe. Bak tot de ui zacht is. Voeg vervolgens de gemarineerde kipblokjes, 1 theelepel citroensap en 3 eetlepels ketjap manis toe. Zet het vuur lager en voeg dan de uitgebakken spekjes, 1 in ringen gesneden prei en 100 gram in kleine vierkantjes gesneden plakjes ham toe. Bak even mee. Zet het vuur weer hoger en doe vervolgens beetje bij beetje de eiermie erbij. Blijf goed omscheppen.

Crunchy Spitskool

IngrediĆ«nten: 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel trassi, 1 theelepel djinten, 300 gram gesneden spitskool, 1 tomaat, 1 theelepel sambal, 50 gram pinda’s, 1 eetlepel ketjap manis, 1 theelepel suiker,

Maak een boemboe van 2 sjalotes, 1 teentje knoflook, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel trassi en 1/2 theelepel djinten. Dit kan bijvoorbeeld ook in een keukenmachine. Bak de boemboe tot het geurt. Voeg 300 gram gesneden spitskool, 1 ontvelde en 1 blokjes gesneden tomaat en 1 theelepel sambal toe. Bak tot de spitskool bijna gaar is, maar nog net knapperig. Zet het vuur uit en voeg 50 gram fijngehakte pinda’s. 1 eetlepel ketjap manis en 1 theelepel suiker toe. Roer even goed door.

Serveer de Indische Bami Goreng met de Crunchy Spitskool. Eventueel kan je er ook nog omeletreepjes bij geven.

0
(2.613 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top