Kip Aardappelschotel

Kip Aardappel Schotel
Ingrediënten: 450 gram krieltjes, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 kipfilet, zout, peper, rozemarijn, 100 ml witte wijn,

Aantal personen: 2

Bak de krieltjes op middelhoog vuur goudbruin. Bak ondertussen in een andere pan 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Voeg als de ontbijtspek knapperig is 1 in blokjes gesneden kipfilet toe en bak de kipfilet goudbruin. Voeg dan de ontbijtspek en kipfilet toe aan de krieltjes. Breng de krieltjes op smaak met zout, peper en rozemarijn. Doe er 100 ml witte wijn bij, breng het aan de kook om de alcohol te verdampen. Laat het geheel 10 minuten pruttelen op laag vuur. Serveer met bijvoorbeeld sperziebonen. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat