Rijst met Worst en Groentensaus

Rijst met Worst en Groentensaus

Rijst met Worst en Groentensaus

Ingrediënten: rijst, 2 braadworsten, 1 ui, 1 teentje knoflook, sambal, 300 gram worteltjes, 1 gele paprika, 200 gram doperwten, 1 blik tomaatblokjes (400 ml), 100 ml water, tijm, zout, peper,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak in hete olie 2 in plakjes gesneden braadworsten bruin. Als de worsten bruin zijn haal je het uit de pan en houd je het apart. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui, 1 teentje knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg vervolgens 300 gram gesneden worteltjes en 1 gesneden gele paprika toe en roerbak een minuut of 5. Voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes, 200 gram doperwten, tijm en 100 ml water toe. Breng het geheel aan de kook, doe de stukjes worst terug in de pan en laat het vervolgens 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

0
(85 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top