Varkenshaas met Zongedroogde Tomaat en Mozzarella

Varkenshaas met Zongedroogde Tomaat en Mozzarella
Ingrediënten 1 varkenshaas (ongeveer 300 gram), 3 zongedroogde tomaatjes, 1/2 bol mozzarella, Slankie zongedroogde tomaat smeerkaas, zout, peper, 1/2 bouillonblokje, 50 ml kookroom, 50 ml water,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de varkenshaas door 2 en snij de varkenshaas open. Besmeer met Slankie zongedroogde tomaat smeerkaas. Hak 3 zongedroogde tomaten fijn en verdeel dit samen met stukjes mozzarella over de varkenshaas. Vouw de varkenshaas dicht, denk bij het staartstuk om dit dubbel te vouwen zodat je overal dezelfde dikte hebt. Bestrooi met zout en peper. Bak de varkenshaas rondom bruin in hete boter. Voeg aan de jus 1/2 blokje bouillon, 50 ml kookroom en 50 ml water toe en roer het los. Leg de varkenshaas in een ovenschaal en giet de jus erbij. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met een salade en gebakken aardappels. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


1 reactie op “Varkenshaas met Zongedroogde Tomaat en Mozzarella

  1. Hallo Anja. Ik heb gisteren je varkenshaasjes gemaakt (en wat ben ik blij dat ik ben getrouwd met een slager). Helaas kon ik geen smeerkaas met zongedroogde tomaat vinden en heb die vervangen door de sambal versie. Ik heb de saus een beetje aangedikt door er sausbinder doorheen te roeren op het einde. We hebben gesmuld en het is voor herhaling vatbaar. Heerlijk. Groetjes van José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat