Pitabroodjes met Schnitzels in Romige Saus

Pitabroodjes met Schnitzels in Romige Saus
Eens wat anders in een pitabroodje dan shoarma.

Ingrediënten: 2 schnitzels, gemberpoeder, kurkurma, komijnpoeder, kerriepoeder, cajunpeper, koriander, zwarte peper, 2 teentjes knoflook, 2 stengels bleekselderij, 1 appel, 2 tomaat, 100 ml water, 100 ml kookroom, 3 eetlepels balsamico azijn, 1 blokje bouillon, pitabroodjes,

Snij 2 schnitzels in reepjes en kruid dit met een keur aan kruiden: gemberpoeder, kurkurma, komijnpoeder, kerriepoeder, cajunpeper, koriander en zwarte peper, alles na eigen inzicht. Bak de schnitzelreepjes bruin in de hete olie. Voeg daarna 2 gesneden stengels bleekselderij, 1 in blokjes gesneden appel (bv Jonagold), 2 in blokjes gesneden tomaat en 2 teentjes knoflook toe. Bak dit een minuut of 3 mee. Voeg dan 100 ml water, 100 ml kookroom, 3 eetlepels balsamico azijn en 1 verkruimeld blokje bouillon toe, laat dit even koken tot het gaat indikken. Verwarm ondertussen de pitabroodjes. Snijd als alles klaar is de pitabroodjes open en doe hierin de schnitzelreepjes met romige saus. Wij hadden genoeg voor 6 broodjes (2 pp.). Eet smakelijk!


0 reacties op “Pitabroodjes met Schnitzels in Romige Saus

  1. Hè Hè gelukkig ben je er weer, recepten gemist. Hoop dat alles goed is gegaan met de verhuizing en dat jullie het naar je zin hebben. Groetjes. Ga zeker weer wat uit proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat