Pitabroodjes met Schnitzels in Romige Saus

Pitabroodjes met Schnitzels in Romige Saus

Eens wat anders in een pitabroodje dan shoarma.

Ingrediënten: 2 schnitzels, gemberpoeder, kurkurma, komijnpoeder, kerriepoeder, cajunpeper, koriander, zwarte peper, 2 teentjes knoflook, 2 stengels bleekselderij, 1 appel, 2 tomaat, 100 ml water, 100 ml kookroom, 3 eetlepels balsamico azijn, 1 blokje bouillon, pitabroodjes,

Snij 2 schnitzels in reepjes en kruid dit met een keur aan kruiden: gemberpoeder, kurkurma, komijnpoeder, kerriepoeder, cajunpeper, koriander en zwarte peper, alles na eigen inzicht. Bak de schnitzelreepjes bruin in de hete olie. Voeg daarna 2 gesneden stengels bleekselderij, 1 in blokjes gesneden appel (bv Jonagold), 2 in blokjes gesneden tomaat en 2 teentjes knoflook toe. Bak dit een minuut of 3 mee. Voeg dan 100 ml water, 100 ml kookroom, 3 eetlepels balsamico azijn en 1 verkruimeld blokje bouillon toe, laat dit even koken tot het gaat indikken. Verwarm ondertussen de pitabroodjes. Snijd als alles klaar is de pitabroodjes open en doe hierin de schnitzelreepjes met romige saus. Wij hadden genoeg voor 6 broodjes (2 pp.). Eet smakelijk!


0 reacties op “Pitabroodjes met Schnitzels in Romige Saus

  1. Hè Hè gelukkig ben je er weer, recepten gemist. Hoop dat alles goed is gegaan met de verhuizing en dat jullie het naar je zin hebben. Groetjes. Ga zeker weer wat uit proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel