Champignons in Roomsaus

Champignons in Roomsaus
Ingrediƫnten: 50 gram boter, 500 gram champignons, peterselie, 300 ml groentenbouillon, 30 gram bloem, 125 ml kookroom, zout, peper,

Smelt 50 gram boter in een koekenpan, als de boter gesmolten is voeg je er 500 gram champignons waarvan de harde stukjes van het steeltje is afgesneden (eventueel de champignons in vieren snijden). Bak de champignons met een handje peterselie ongeveer 10 minuten. Voeg er dan 300 ml groentenbouillon, 30 gram bloem en 125 ml kookroom toe. Kook dit even mee tot de saus is ingedikt. Breng het op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!


3 reacties op “Champignons in Roomsaus

  1. Wat een geweldige weblog is dit. Hier ga ik zeker vaker komen. Dat weet ik nu al. Wel confronterend trouwens, die quize. Maar ach…….voor een hobbykok viel het ook wel weer mee, het aantal fouten. Haha, maar hoeveel hou ik lekker voor mezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat