Champignons in Roomsaus

Champignons in Roomsaus

Ingrediënten: 50 gram boter, 500 gram champignons, peterselie, 300 ml groentenbouillon, 30 gram bloem, 125 ml kookroom, zout, peper,

Smelt 50 gram boter in een koekenpan, als de boter gesmolten is voeg je er 500 gram champignons waarvan de harde stukjes van het steeltje is afgesneden (eventueel de champignons in vieren snijden). Bak de champignons met een handje peterselie ongeveer 10 minuten. Voeg er dan 300 ml groentenbouillon, 30 gram bloem en 125 ml kookroom toe. Kook dit even mee tot de saus is ingedikt. Breng het op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!


3 reacties op “Champignons in Roomsaus

  1. Wat een geweldige weblog is dit. Hier ga ik zeker vaker komen. Dat weet ik nu al. Wel confronterend trouwens, die quize. Maar ach…….voor een hobbykok viel het ook wel weer mee, het aantal fouten. Haha, maar hoeveel hou ik lekker voor mezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel