Pindasoep

Pindasoep

Pindasoep

Een makkelijke soep, die opgewarmd zelfs nog beter smaakt!

Ingrediënten: 1 kipfilet, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1/2 rode paprika, ketjap manis, 4 eetlepels pindakaas, 1 theelepel sambal, 1 liter kippenbouillon, taugé, pinda’s

Snij 1 kipfilet 1 kleine stukjes. Bak deze even aan in de olie. Voeg 1 fijngesnipperde ui, 1 teentje fijngehakte knoflook en 1/2 rode paprika toe. Bak dit even mee met de kipfilet. Voeg dan 1 scheut ketjap manis, 4 eetlepels (met een kop erop) pindakaas en 1 theelepel sambal aan toe. Dan kan je er 1 liter kippenbouillon aan toevoegen. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat het dan een minuut of 10 pruttelen, voeg op het laatst nog een handje taugé en handje grof gehakte pinda’s aan toe. Eet smakelijk!

(72 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

4 thoughts on “Pindasoep

  1. Heb je toevallig ook een vegetarische variant? Pindasoep lijkt me namelijk erg lekker, alleen die kip dus, die eet ik niet..

  2. @Suzanne
    Lijkt mij dat die kip er heel goed uit te halen valt, je proeft de kipfilet nl. bijna niet, t is voor namelijk de pindakaas en de tauge qua smaak, En in plaats van die kippenbouillon groentenbouillon … Moet volgens mij prima lukken…

  3. De soep gemaakt strikt volgens recept is veel te waterig. Per liter bouillon zeker 300 gram pindakaas (potje) toevoegen. Ik heb echt lekkerder pindasoep gegeten.

Comments are closed.

Back To Top