Spaghetti Orto

Spaghetti Orto

Spaghetti Orto oftewel spaghetti moestuin. In mijn kleine moestuintje waren weer wat dingen klaar om geoogst te worden, niet veel maar met wat toevoeging kon het best een maaltje worden voor ons twee. Met de wortels, witte ui en sperzieboontjes maakte ik dus deze Spaghetti Orto.

Ingrediƫnten: 100 gram sperziebonen, 2 worteltjes, bouillon, spaghetti, 1 witte ui, tijm, 150 gram gehakt, 150 gram cherrytomaten, rode wijn, 1 blik tomaatblokjes, zout, peper, geraspte kaas, basilicum,

Aantal personen: 2

Was en breek de sperzieboontjes, schrap de worteltjes schoon en snijd ze in stukjes. Kook de sperzieboontjes met de wortels ongeveer 10 minuten in bouillon. Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 in ringen gesneden witte ui met wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 150 gram gehakt toe en bak het gehakt bruin en rul. Voeg vervolgens de gekookte sperzieboontjes en worteltjes toe samen met 150 gram gehalveerde cherrytomaatjes. Roer even om. Voeg een scheutje rode wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg 1 blik tomaatblokjes toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de spaghetti. Doe er op je bord wat geraspte kaas en basilicum bij. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel