Kip Kerrie met Rijst

Kip Kerrie met Rijst

Ingrediënten: rijst, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, koenjit, laos, djinten, 1 kipfilet, 250 gram champignons, 1 cm santen, 250 ml water, 100 gram MonChou roomkaas,

Aantal personen: 2

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 kleine gesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal toe. Roerbak tot de ui zacht is. Voeg naar smaak koenjit, laos, djinten en ketoembar toe en bak even mee. Voeg de 1 in blokjes gesneden kipfilet toe en bak de kipfilet bruin. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg vervolgens 1 cm santen, 250 ml water en 100 gram MonChou roomkaas toe. Laat de santen en roomkaas smelten. Breng al roerende aan de kook. Laat het vervolgens 10 minuten op laag vuur pruttelen. Breng eventueel op smaak met zout en peper. (Voor de foto had ik er wat peterselie op het bord gedaan). Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat