Nasi Kornet

Nasi Kornet

ingrediënten: rijst, 2 eieren, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1 theelepel trassi, 1 theelepel gemberpoeder, 1/2 theelepel peper, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 blikje corner beef, 1 eetlepel maggi, 2 theelepels donkere basterdsuiker, 2 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel ketjap asin, 1 prei, selderij,

Aantal personen: 4

Kook de rijst. Laat de rijst goed afkoelen. Kluts 2 eieren en schep door de koude rijst.

Maak een boemboe van 1 ui, 3 teentjes knoflook 3 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1 theelepel trassi, 1 theelepel gemberpoeder, en 1/2 theelepel peper.

Bak 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek in een beetje hete olie. Bak even kort. Voeg de boemboe toe en bak een minuut mee. Voeg vervolgens de inhoud van 1 blikje corner beef toe. Zorg dat je een egale brei krijgt. Voeg 1 eetlepel maggi, 2 theelepels donkere basterdsuiker, 2 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels ketjap manis en 1 eetlepel ketjap asin toe. Schep goed om zodat alles goed gemengd is. Schep alles op een bord en houd even apart.

Maak de wok schoon. Bak de rijst samen met 1 in ringen gesneden prei en wat selderij naar smaak. Bak het geheel al omscheppend ongeveer 10 minuten tot het droog is (speel wel met het vuur). Voeg de corned beefmengsel toe. Bak weer zo’n 10 minuten mee. Het mag niet aan je spatel blijven plakken. Lekker met saté en kroepoek. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat