Nasi Kornet

Nasi Kornet

Nasi Kornet

ingrediënten: rijst, 2 eieren, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1 theelepel trassi, 1 theelepel gemberpoeder, 1/2 theelepel peper, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 blikje corner beef, 1 eetlepel maggi, 2 theelepels donkere basterdsuiker, 2 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel ketjap asin, 1 prei, selderij,

Aantal personen: 4

Kook de rijst. Laat de rijst goed afkoelen. Kluts 2 eieren en schep door de koude rijst.

Maak een boemboe van 1 ui, 3 teentjes knoflook 3 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1 theelepel trassi, 1 theelepel gemberpoeder, en 1/2 theelepel peper.

Bak 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek in een beetje hete olie. Bak even kort. Voeg de boemboe toe en bak een minuut mee. Voeg vervolgens de inhoud van 1 blikje corner beef toe. Zorg dat je een egale brei krijgt. Voeg 1 eetlepel maggi, 2 theelepels donkere basterdsuiker, 2 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels ketjap manis en 1 eetlepel ketjap asin toe. Schep goed om zodat alles goed gemengd is. Schep alles op een bord en houd even apart.

Maak de wok schoon. Bak de rijst samen met 1 in ringen gesneden prei en wat selderij naar smaak. Bak het geheel al omscheppend ongeveer 10 minuten tot het droog is (speel wel met het vuur). Voeg de corned beefmengsel toe. Bak weer zo’n 10 minuten mee. Het mag niet aan je spatel blijven plakken. Lekker met saté en kroepoek. Eet smakelijk!

0
(22 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top