Indische Saucijzenbroodjes

Indische Saucijzenbroodjes

Indische Saucijzenbroodjes

Je zal het inmiddels wel gemerkt hebben, ik kook graag Indisch in het weekend. Dan heb ik ook echt wat meer tijd om te koken. Heerlijk. Dit recept van KokkieSlomo moest ik ook maken. Eigenlijk is het een snack, maar als lunch kon het eigenlijk ook best wel.

Ingrediënten: 6 plakjes bladerdeeg, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel trassi, 2 theelepels sambal, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel nootmuskaat, 1 theelepel ketoembar, 1/2 theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel ketjap manis, 1 theelepel donkere basterdsuiker, 250 gram gehakt (half-om-half), 1 bosuitje, 1 ei, seroendeng,

Aantal saucijzenbroodjes: 6

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi 6 plakjes bladerdeeg. Maak een boemboe van 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel trassi, 2 theelepels sambal, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel nootmuskaat, 1 theelepel ketoembar en 1/2 theelepel gemberpoeder in een keukenmachine. Bak de boemboe aan in een beetje hele olie. Als het lekker gaat geuren dan is het goed. Zet het vuur uit en roer er nog 1 eetlepel ketjap manis en 1 theelepel donkere basterdsuiker door. Laat de boemboe goed afkoelen. Meng de boemboe vervolgens door 250 gram gehakt samen met 1 heel fijngesneden bosuitje. Verdeel het gehakt over de zes plakjes bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg om het gehakt. Maak het randje dicht met een vork. Leg de saucijzenbroodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Kwast de saucijzenbroodjes in met 1 geklutst ei. Strooi eventueel nog wat seroendeng over de broodjes. Zet de bakplaat ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(243 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

One thought on “Indische Saucijzenbroodjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top