Engelse Hamlapjes

Engelse Hamlapjes
Ingrediƫnten: 2 hamlapjes, zout, peper, 1 ui, tijm, 2 eetlepels Engelse marmelade, 1 eetlepel mosterd, 300 ml kippenbouillon,

Aantal personen: 2

Bestrooi 2 hamlapjes met zout en peper. Bak de hamlapjes aan beide zijden bruin. Haal de hamlapjes uit de pan en houd de hamlapjes apart. Bak in de achtergebleven boter 1 fijngesnipperde ui met wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 2 eetlepels Engelse marmelade, 1 eetlepel mosterd en 300 ml kippenbouillon toe. Roer de marmelade en mosterd los terwijl het zachtjes kookt. Leg de hamlapjes nog ongeveer 5 minuten terug in de pan.

De Engelse hamlapjes hebben we gegeten met Hoeckse Rooie aardappels, in blokjes gesneden en met schil en al gebakken in roomboter. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat