Engelse Hamlapjes

Engelse Hamlapjes

Ingrediënten: 2 hamlapjes, zout, peper, 1 ui, tijm, 2 eetlepels Engelse marmelade, 1 eetlepel mosterd, 300 ml kippenbouillon,

Aantal personen: 2

Bestrooi 2 hamlapjes met zout en peper. Bak de hamlapjes aan beide zijden bruin. Haal de hamlapjes uit de pan en houd de hamlapjes apart. Bak in de achtergebleven boter 1 fijngesnipperde ui met wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 2 eetlepels Engelse marmelade, 1 eetlepel mosterd en 300 ml kippenbouillon toe. Roer de marmelade en mosterd los terwijl het zachtjes kookt. Leg de hamlapjes nog ongeveer 5 minuten terug in de pan.

De Engelse hamlapjes hebben we gegeten met Hoeckse Rooie aardappels, in blokjes gesneden en met schil en al gebakken in roomboter. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel