Ingrediënten: 2 hamlapjes, zout, peper, 1 ui, tijm, 2 eetlepels Engelse marmelade, 1 eetlepel mosterd, 300 ml kippenbouillon,
Aantal personen: 2
Bestrooi 2 hamlapjes met zout en peper. Bak de hamlapjes aan beide zijden bruin. Haal de hamlapjes uit de pan en houd de hamlapjes apart. Bak in de achtergebleven boter 1 fijngesnipperde ui met wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 2 eetlepels Engelse marmelade, 1 eetlepel mosterd en 300 ml kippenbouillon toe. Roer de marmelade en mosterd los terwijl het zachtjes kookt. Leg de hamlapjes nog ongeveer 5 minuten terug in de pan.
De Engelse hamlapjes hebben we gegeten met Hoeckse Rooie aardappels, in blokjes gesneden en met schil en al gebakken in roomboter. Eet smakelijk!
0(26 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)