Nasi Keboeli met Ajam Kerrie

Nasi Keboeli met Ajam Kerrie
Nasi Keboeli
Ingrediënten: 1/2 pak rijst (200 gram), 1 ei, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen. Kluts 1 ei en roer dit door de koude rijst. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat tot de ui zacht is. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe en roerbak even mee. Voeg de rijst toe en warm het geheel al roerend goed door op hoog vuur.

Ajam Kerrie
Ingrediënten: 2 kipfilets, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, koenjit, laos, djinten, gemberpoeder, 200 ml kokosmelk, 2 maggiblokjes,

Bak 1 kleine gesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal toe. Roerbak tot de ui zacht is. Voeg naar smaak koenjit, laos, djinten en ketoembar toe en bak even mee. Snij ondertussen 2 kipfilets in blokjes. Voeg de kipfiletblokjes toe en bak het bruin. Voeg 200 ml kokosmelk en 2 verkruimelde maggiblokjes toe. Breng al roerende aan de kook en laat het vervolgens 10 minuten op laag vuur pruttelen. Eet smakelijk!


3 reacties op “Nasi Keboeli met Ajam Kerrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat