Nasi Keboeli met Ajam Kerrie

Nasi Keboeli met Ajam Kerrie

Nasi Keboeli met Ajam Kerrie

Nasi Keboeli
Ingrediënten: 1/2 pak rijst (200 gram), 1 ei, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen. Kluts 1 ei en roer dit door de koude rijst. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat tot de ui zacht is. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe en roerbak even mee. Voeg de rijst toe en warm het geheel al roerend goed door op hoog vuur.

Ajam Kerrie
Ingrediënten: 2 kipfilets, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, koenjit, laos, djinten, gemberpoeder, 200 ml kokosmelk, 2 maggiblokjes,

Bak 1 kleine gesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal toe. Roerbak tot de ui zacht is. Voeg naar smaak koenjit, laos, djinten en ketoembar toe en bak even mee. Snij ondertussen 2 kipfilets in blokjes. Voeg de kipfiletblokjes toe en bak het bruin. Voeg 200 ml kokosmelk en 2 verkruimelde maggiblokjes toe. Breng al roerende aan de kook en laat het vervolgens 10 minuten op laag vuur pruttelen. Eet smakelijk!

(39 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

3 thoughts on “Nasi Keboeli met Ajam Kerrie

  1. Heb er vandaag over geblogged, dit recept.
    Vraag: zijn die maggiblokjes soms van die kleine vierkante blokjes? Zoals (blijkbaar) bekend uit de Surinaamse keuken?

Comments are closed.

Back To Top