Zelfgemaakte Frikandellen

Zelfgemaakte Frikandellen
Vroeger vond ik als kind patat helemaal niet lekker, mij kon je het beste een frikandel geven. Nog steeds vind ik een frikandel lekkerder dan patat, maar zelf frikandellen maken had ik nog nooit gedaan. Dit was de eerste keer. Eén ding moet zeker anders, de volgende keer echt alles in de keukenmachine doen zodat het echt een homogene massa wordt.

Ingrediënten: 1 kipfilet, 2 uien, 500 gram gehakt, 2 eieren, 5 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel mosterd, zout, peper, komijnpoeder, korianderpoeder, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, chilipoeder, 6 eetlepels paneermeel,

Aantal frikandellen: 10

Maal 1 kipfilet met 2 uien fijn in de keukenmachine. Meng dit in de keukenmachine met 500 gram gehakt, 2 eieren, 5 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel mosterd, zout, peper, komijnpoeder, korianderpoeder, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, chilipoeder en 6 eetlepels paneermeel. Dek dit af en zet het in de koelkast voor minstens een aantal uur zodat de smaak goed ‘intrekt’. Knip een wegwerp spuitzak zo open dat je precies de diameter hebt van een frikandel. Doe het gehakt in de spuitzak en spuit er frikandellen van. Leg de frikandellen in heet water, laat dit 5 tot 10 minuten staan en haal ze er dan met een schuimspaan uit. Laat de frikandellen eerst afkoelen. Bak de frikandellen in de frituurpan (als je die hebt) of zoals ik in een koekenpan met een flinke laag olie tot de frikandellen bruin zijn. Erbij natuurlijk frietjes uit de Actifry en een salade. Eet smakelijk!


5 reacties op “Zelfgemaakte Frikandellen

  1. Frikandellen zelf maken, daar heb ik eigenlijk nooit aan gedacht. Ik heb laatst wel voor het eerst zelf kroketten gemaakt, die waren erg lekker. Jouw recept voor frikandellen ziet er ook lekker uit en klinkt eigenlijk ook niet zo moeilijk. Dit recept komt zeker op mijn lijstje van ‘things to try!’ Vraag me wel af of de frikandel niet uit elkaar valt als ik ‘m in het water doe… Gewoon maar een keertje uitproberen :)

    • Ze waren erg lekker. Tip doe het vlees eieren en specerijen in de keukemachine zodat het zo fijn mogelijk wordt. Ik heb trouwens een groot ijzeren ovenschaal gebruikt om de frikandellen in te spuiten. Het hete water heb ik er voorzichtig in gegoten. Die schaal kon ik goed verwarmen op het vuur. Met een schuimspaan en taartschep heb ik de frikandellen er uit gekregen. Dan goed koelen en bakken :). Best leuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat