Zelfgemaakte Frikandellen

Zelfgemaakte Frikandellen

Zelfgemaakte Frikandellen

Vroeger vond ik als kind patat helemaal niet lekker, mij kon je het beste een frikandel geven. Nog steeds vind ik een frikandel lekkerder dan patat, maar zelf frikandellen maken had ik nog nooit gedaan. Dit was de eerste keer. Eén ding moet zeker anders, de volgende keer echt alles in de keukenmachine doen zodat het echt een homogene massa wordt.

Ingrediënten: 1 kipfilet, 2 uien, 500 gram gehakt, 2 eieren, 5 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel mosterd, zout, peper, komijnpoeder, korianderpoeder, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, chilipoeder, 6 eetlepels paneermeel,

Aantal frikandellen: 10

Maal 1 kipfilet met 2 uien fijn in de keukenmachine. Meng dit in de keukenmachine met 500 gram gehakt, 2 eieren, 5 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel mosterd, zout, peper, komijnpoeder, korianderpoeder, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, chilipoeder en 6 eetlepels paneermeel. Dek dit af en zet het in de koelkast voor minstens een aantal uur zodat de smaak goed ‘intrekt’. Knip een wegwerp spuitzak zo open dat je precies de diameter hebt van een frikandel. Doe het gehakt in de spuitzak en spuit er frikandellen van. Leg de frikandellen in heet water, laat dit 5 tot 10 minuten staan en haal ze er dan met een schuimspaan uit. Laat de frikandellen eerst afkoelen. Bak de frikandellen in de frituurpan (als je die hebt) of zoals ik in een koekenpan met een flinke laag olie tot de frikandellen bruin zijn. Erbij natuurlijk frietjes uit de Actifry en een salade. Eet smakelijk!

0
(400 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

5 thoughts on “Zelfgemaakte Frikandellen

  1. Frikandellen zelf maken, daar heb ik eigenlijk nooit aan gedacht. Ik heb laatst wel voor het eerst zelf kroketten gemaakt, die waren erg lekker. Jouw recept voor frikandellen ziet er ook lekker uit en klinkt eigenlijk ook niet zo moeilijk. Dit recept komt zeker op mijn lijstje van ‘things to try!’ Vraag me wel af of de frikandel niet uit elkaar valt als ik ‘m in het water doe… Gewoon maar een keertje uitproberen 🙂

    1. Ze waren erg lekker. Tip doe het vlees eieren en specerijen in de keukemachine zodat het zo fijn mogelijk wordt. Ik heb trouwens een groot ijzeren ovenschaal gebruikt om de frikandellen in te spuiten. Het hete water heb ik er voorzichtig in gegoten. Die schaal kon ik goed verwarmen op het vuur. Met een schuimspaan en taartschep heb ik de frikandellen er uit gekregen. Dan goed koelen en bakken :). Best leuk om te doen!

  2. Oke, gek dat als je iets vervangt het heel anders reageert. Zelf heb ik kipfilet en rundergehakt gebruikt. Als het te droog is zou ik misschien wat minder paneermeel toevoegen, of juist iets mee ei (ik had trouwens M eieren).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top