Risotto met Prei en Spek

Risotto met Prei en Spek

Ingrediënten: 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 2 prei, 250 gram risotto rijst, een scheutje witte wijn, 800 ml bouillon, 100 gram geraspte belegen kaas,

Aantal personen: 3

Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig in een klein beetje boter. Schep het uit de pan en houdt het even apart. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 2 in ringen gesneden preien toe en bak tot de prei zacht is. Voeg 250 gram risotto rijst toe en roer even door. Giet er een scheutje witte wijn bij en laat de alcohol verdampen. Voeg er daarna ongeveer 800 ml bouillon bij en laat op laag vuur onder af en toe roeren de bouillon helemaal opnemen door de risotto rijst. Roer er 100 gram belegen kaas door en laat de kaas smelten. Voeg als laatste de gebakken ontbijtspek weer toe en roer even door. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel