Risotto met Prei en Spek

Risotto met Prei en Spek

Risotto met Prei en Spek

Ingrediënten: 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 2 prei, 250 gram risotto rijst, een scheutje witte wijn, 800 ml bouillon, 100 gram geraspte belegen kaas,

Aantal personen: 3

Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig in een klein beetje boter. Schep het uit de pan en houdt het even apart. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 2 in ringen gesneden preien toe en bak tot de prei zacht is. Voeg 250 gram risotto rijst toe en roer even door. Giet er een scheutje witte wijn bij en laat de alcohol verdampen. Voeg er daarna ongeveer 800 ml bouillon bij en laat op laag vuur onder af en toe roeren de bouillon helemaal opnemen door de risotto rijst. Roer er 100 gram belegen kaas door en laat de kaas smelten. Voeg als laatste de gebakken ontbijtspek weer toe en roer even door. Eet smakelijk!

0
(32 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top