Nasi Keboeli met Saté en Kip Tuturuga

Nasi Keboeli met Saté en Kip Tuturuga
Nasi Keboeli

Ingrediënten: 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 3 bosuien, gekookte rijst (200 gram), Samasaya ketjap manis,

Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot het bijna knapperig is. Voeg 2 gesnipperde uien, 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de uien zacht zijn. Voeg ketoembar, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat naar smaak toe, bak kort mee. Voeg 3 in ringen gesneden bosuien toe, bak kort mee. Voeg de koude rijst toe en roer goed door. Breng de nasi op smaak met ketjap manis. Warm het geheel goed op.

Varkenshaas Saté

Ingrediënten: 1 teentje knoflook, 1 eetlepel Samasaya cemal saus (chilisaus), 1 theelepel sambal, 4 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel Samasaya ketjap manis, 1 varkenshaas,

Maak een marinade van 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 eetlepel chilisaus, 1 theelepel sambal, 4 eetlepels tomatenketchup en 1 eetlepel ketjap manis. Marineer hierin de varkenshaas. Laat dit zeker een nachtje marineren. Je kan de saté in een koekenpan bakken, of zoals met dit weer lekker op de barbecue.

Pindasaus

Ingrediënten: 2 eetlepels pindakaas, 1 theelepel sambal, een scheutje citroensap, 1/2 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus,

Smelt 2 eetlepels pindakaas op middelhoog vuur met 1 theelepel sambal, een scheutje citroensap, 1/2 eetlepel ketjap manis en 1 eetlepel chilisaus. Voeg op het laatst een beetje water toe, dan schift het niet.

Kip Tuturuga

Ingrediënten: 1 kipfilet, 3 eetlepels Samasaya Tuturuga saus,

Verwarm de oven voor op 150 graden. Bak 1 in blokjes gesneden kipfilet bruin. Doe de kipfilet in een klein ovenschaaltje en schep er 3 eetlepels Samasaya tuturuga saus door. Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel