Nasi Keboeli met Saté en Kip Tuturuga

Nasi Keboeli met Saté en Kip Tuturuga

Nasi Keboeli met Saté en Kip Tuturuga

Nasi Keboeli
Ingrediënten: 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 3 bosuien, gekookte rijst (200 gram), Samasaya ketjap manis,

Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot het bijna knapperig is. Voeg 2 gesnipperde uien, 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de uien zacht zijn. Voeg ketoembar, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat naar smaak toe, bak kort mee. Voeg 3 in ringen gesneden bosuien toe, bak kort mee. Voeg de koude rijst toe en roer goed door. Breng de nasi op smaak met ketjap manis. Warm het geheel goed op.

Varkenshaas Saté
Ingrediënten: 1 teentje knoflook, 1 eetlepel Samasaya cemal saus (chilisaus), 1 theelepel sambal, 4 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel Samasaya ketjap manis, 1 varkenshaas,

Maak een marinade van 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 eetlepel chilisaus, 1 theelepel sambal, 4 eetlepels tomatenketchup en 1 eetlepel ketjap manis. Marineer hierin de varkenshaas. Laat dit zeker een nachtje marineren. Je kan de saté in een koekenpan bakken, of zoals met dit weer lekker op de barbecue.

Pindasaus
Ingrediënten: 2 eetlepels pindakaas, 1 theelepel sambal, een scheutje citroensap, 1/2 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus,

Smelt 2 eetlepels pindakaas op middelhoog vuur met 1 theelepel sambal, een scheutje citroensap, 1/2 eetlepel ketjap manis en 1 eetlepel chilisaus. Voeg op het laatst een beetje water toe, dan schift het niet.

Kip Tuturuga
Ingrediënten: 1 kipfilet, 3 eetlepels Samasaya Tuturuga saus,

Verwarm de oven voor op 150 graden. Bak 1 in blokjes gesneden kipfilet bruin. Doe de kipfilet in een klein ovenschaaltje en schep er 3 eetlepels Samasaya tuturuga saus door. Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

(32 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top