Hartige Taart met Paprika, Pindakaas en Pinda’s

Hartige Taart met Paprika, Pindakaas en Pinda's
Ingrediënten: 250 gram gehakt, tijm, chilipoeder, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 prei, 3 eieren, 4 eetlepels kookroom, zout, peper, 125 gram pindakaas, 1 eetlepel ketjap manis, 1 rol vers bladerdeeg, 75 gram pinda’s,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak in hete boter 250 gram gehakt tot het bruin is. Voeg tijm en chilipoeder naar smaak toe en bak kort mee. Voeg 1 in blokjes gesneden rode paprika, 1 in blokjes gesneden groene paprika en 1 in ringen gesneden prei toe en roerbak ongeveer 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Klop ondertussen 3 eieren met 4 eetlepels kookroom, zout en peper. Voeg 125 gram pindakaas en 1 eetlepel ketjap manis toe en roer het mengsel goed door. Vul 1 ingevette taartvorm met het verse bladerdeeg. Prik in de bodem gaatjes. Vul de taartvorm met het gehaktmengsel. Giet het pindakaasmengsel over het gehakt en strijk het glad. Strooi 75 gram pinda’s over de taart. Zet de hartige taart ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat