Hartige Taart met Paprika, Pindakaas en Pinda’s

Hartige Taart met Paprika, Pindakaas en Pinda’s

Hartige Taart met Paprika, Pindakaas en Pinda's

Ingrediënten: 250 gram gehakt, tijm, chilipoeder, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 prei, 3 eieren, 4 eetlepels kookroom, zout, peper, 125 gram pindakaas, 1 eetlepel ketjap manis, 1 rol vers bladerdeeg, 75 gram pinda’s,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak in hete boter 250 gram gehakt tot het bruin is. Voeg tijm en chilipoeder naar smaak toe en bak kort mee. Voeg 1 in blokjes gesneden rode paprika, 1 in blokjes gesneden groene paprika en 1 in ringen gesneden prei toe en roerbak ongeveer 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Klop ondertussen 3 eieren met 4 eetlepels kookroom, zout en peper. Voeg 125 gram pindakaas en 1 eetlepel ketjap manis toe en roer het mengsel goed door. Vul 1 ingevette taartvorm met het verse bladerdeeg. Prik in de bodem gaatjes. Vul de taartvorm met het gehaktmengsel. Giet het pindakaasmengsel over het gehakt en strijk het glad. Strooi 75 gram pinda’s over de taart. Zet de hartige taart ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(74 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top