Luikse Gehaktballen

Luikse Gehaktballen

Ingrediënten: 300 gram gehakt, 2 uien, 1 eidooier, 2 eetlepels peterselie, 3 eetlepels paneermeel, zout, peper, boter, 2 eetlepels azijn, 200 ml vleesfond, 3 eetlepels Luikse stroop, 2 eetlepels rozijnen, 2 eetlepels maïzena,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 90 graden. Meng 300 gram gehakt met 1/2 fijngesnipperde ui, 1 eidooier, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 3 eetlepels paneermeel, zout en peper. Maak hiervan 3 gehaktballen. Leg de gehaktballen in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 1 1/2 uur in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 8 minuten van de baktijd de oven op 140 graden zodat de gehaktballen goed bruin worden.

Voor de Luikse saus bak je 1 1/2 fijngesnipperde ui in hete boter. Als de ui glazig is voeg je 2 eetlepels azijn toe. Bak al roerende even mee. Voeg vervolgens 200 ml vleesfond, 3 eetlepels Luikse stroop en 2 eetlepels rozijnen toe. Laat het een minuut of 10 pruttelen. Bind de saus met 2 eetlepels maïzena (aangemaakt met een beetje water). Serveer de gehaktballen met de Luikse saus, Vlaamse frieten en een gemengde salade. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel