Luikse Gehaktballen

Luikse Gehaktballen

Luikse Gehaktballen

Ingrediënten: 300 gram gehakt, 2 uien, 1 eidooier, 2 eetlepels peterselie, 3 eetlepels paneermeel, zout, peper, boter, 2 eetlepels azijn, 200 ml vleesfond, 3 eetlepels Luikse stroop, 2 eetlepels rozijnen, 2 eetlepels maïzena,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 90 graden. Meng 300 gram gehakt met 1/2 fijngesnipperde ui, 1 eidooier, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 3 eetlepels paneermeel, zout en peper. Maak hiervan 3 gehaktballen. Leg de gehaktballen in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 1 1/2 uur in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 8 minuten van de baktijd de oven op 140 graden zodat de gehaktballen goed bruin worden.

Voor de Luikse saus bak je 1 1/2 fijngesnipperde ui in hete boter. Als de ui glazig is voeg je 2 eetlepels azijn toe. Bak al roerende even mee. Voeg vervolgens 200 ml vleesfond, 3 eetlepels Luikse stroop en 2 eetlepels rozijnen toe. Laat het een minuut of 10 pruttelen. Bind de saus met 2 eetlepels maïzena (aangemaakt met een beetje water). Serveer de gehaktballen met de Luikse saus, Vlaamse frieten en een gemengde salade. Eet smakelijk!

0
(56 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top