Oosterse Bloemkool

Oosterse Bloemkool

Ingrediënten: rijst, 300 gram bloemkool, zout, 3 bosuien, 1 teentje knoflook, 1 rode peper, 100 gram pinda’s, 2 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels rijstazijn

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook ongeveer 300 gram roosjes bloemkool tot het beetgaar is in water met wat zout. Bak in hete olie 3 in ringen gesneden bosuien, 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 fijngesneden rode peper. Roerbak dit ongeveer 2 minuten. Voeg 100 gram pinda’s en de bloemkool toe en roerbak dit ook 2 minuten. Voeg als laatste 2 eetlepels sojasaus en 3 eetlepels rijstazijn toe. Roerbak nog ongeveer 5 minuten. Serveer de Oosterse bloemkool met de rijst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel