Oosterse Bloemkool

Oosterse Bloemkool
Ingrediënten: rijst, 300 gram bloemkool, zout, 3 bosuien, 1 teentje knoflook, 1 rode peper, 100 gram pinda’s, 2 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels rijstazijn

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook ongeveer 300 gram roosjes bloemkool tot het beetgaar is in water met wat zout. Bak in hete olie 3 in ringen gesneden bosuien, 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 fijngesneden rode peper. Roerbak dit ongeveer 2 minuten. Voeg 100 gram pinda’s en de bloemkool toe en roerbak dit ook 2 minuten. Voeg als laatste 2 eetlepels sojasaus en 3 eetlepels rijstazijn toe. Roerbak nog ongeveer 5 minuten. Serveer de Oosterse bloemkool met de rijst. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat