Sambal Goreng Kapucijners met Rijst

Sambal Goreng Kapucijners met Rijst

Ingrediënten: rijst, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 1 theelepel basterdsuiker, 1 theelepel laos, zout, 1 potje jonge kapucijners, 1 eetlepel santen, 1 /2 eetlepel citroensap, laurier,

Kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking.

Pel een ui en 1 teentje knoflook en hak dit in een keukenmachine samen met 1 theelepel sambal, 1 theelepel basterdsuiker, 1 theelepel laos en 1 theelepel zout tot een kruidenpasta.

Roerbak in hete olie de kruidenpasta ongeveer 2 minuten. Voeg 100 ml vocht uit het potje jonge kapucijners toe. Voeg de jonge kapucijners toe en roerbak kort. Zet het vuur lager en roer er een eetlepel santen en een 1/2 eetlepel citroensap door. Leg er 1 laurierblaadje in. Leg een deksel schuin op de pan en laat de kapucijners in 5 minuten gaar worden.

Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *