Sambal Goreng Kapucijners met Rijst

Sambal Goreng Kapucijners met Rijst
Ingrediënten: rijst, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 1 theelepel basterdsuiker, 1 theelepel laos, zout, 1 potje jonge kapucijners, 1 eetlepel santen, 1 /2 eetlepel citroensap, laurier,

Kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking.

Pel een ui en 1 teentje knoflook en hak dit in een keukenmachine samen met 1 theelepel sambal, 1 theelepel basterdsuiker, 1 theelepel laos en 1 theelepel zout tot een kruidenpasta.

Roerbak in hete olie de kruidenpasta ongeveer 2 minuten. Voeg 100 ml vocht uit het potje jonge kapucijners toe. Voeg de jonge kapucijners toe en roerbak kort. Zet het vuur lager en roer er een eetlepel santen en een 1/2 eetlepel citroensap door. Leg er 1 laurierblaadje in. Leg een deksel schuin op de pan en laat de kapucijners in 5 minuten gaar worden.

Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat