Sambal Goreng Kapucijners met Rijst

Sambal Goreng Kapucijners met Rijst

Ingrediënten: rijst, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 1 theelepel basterdsuiker, 1 theelepel laos, zout, 1 potje jonge kapucijners, 1 eetlepel santen, 1 /2 eetlepel citroensap, laurier,

Kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking.

Pel een ui en 1 teentje knoflook en hak dit in een keukenmachine samen met 1 theelepel sambal, 1 theelepel basterdsuiker, 1 theelepel laos en 1 theelepel zout tot een kruidenpasta.

Roerbak in hete olie de kruidenpasta ongeveer 2 minuten. Voeg 100 ml vocht uit het potje jonge kapucijners toe. Voeg de jonge kapucijners toe en roerbak kort. Zet het vuur lager en roer er een eetlepel santen en een 1/2 eetlepel citroensap door. Leg er 1 laurierblaadje in. Leg een deksel schuin op de pan en laat de kapucijners in 5 minuten gaar worden.

Serveer met de rijst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel