Rijst met Kip en Paprika in Sojasaus

Rijst met Kip en Paprika in Sojasaus

Ingrediënten: rijst, 1 ei, 2 eetlepels maïzena, Chinese vijfkruidenpoeder, zout, 1 kipfilet, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 rode paprika, 3 bosuien, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel rijstazijn, 1/2 eetlepel chilisaus,

Aantal personen: 2

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Klop 1 ei met 2 eetlepels maïzena, een beetje Chinese vijfkruidenpoeder en zoet. Meng door het eimengsel 1 in blokjes gesneden kipfilet.

Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg de kipblokjes met het eimengsel toe. Bak de kipfilet bruin. Voeg vervolgens 1 in reepjes gesneden paprika toe en bak even mee.

Voeg daarna 3 in ringen gesneden bosuien, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel rijstazijn en 1/2 eetlepel chilisaus toe. Warm het geheel goed door. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel